Hacıpınar Mahallesi Hirfanlı yolu altında bulunan alana yeni bir Camii yapılması amacıyla kurulan Şehit Bahtiyar Şimşek Camii Derneğinin Başkanı Mahalle Muhtarı Ferhat Çetin çalışmaları sonucu Kaman İlçesinin 22. camisinin temeli törenle atıldı.
cami  Temel atma törenine Kaymakam Mustafa Çiftçi, Ak Parti İlçe Başkanı Alpaslan Güzel, Cami Yaptırma Derneği Yöneticileri, Protokol Üyeleri, davetliler ve mahalle halkı katıldı.
Etli bulgur pilavı ve ayran ikramıyla başlayan temel atma töreni Çarşı Camii İmamı Zübeyir Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim okumasıyla devam etti. Törenin açış konuşmasını İlçe Müftü Vekili Şevket Şimşek yaptı. Şimşek, konuşmasında cami ve camilerin önemine değindi.
Temeli atılan Şehit Bahtiyar Şimşek Camiinin Kaman’ın 22’nci ilçe genelinde ise 97’nci Camisi olacağını vurgulayan Kaymakam Mustafa Çiftçi, “Bu Caminin yapımına katkı sağlayan ve destek olacak herkesi şimdiden tebrik ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Camiler bir araya getiren, toplayan cem edilen yerler anlamına geliyor. İnşallah mahallemizi ve ilçemizi toplar, birliğimize, beraberliğimize vesile olur” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir