Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2012 yılı meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.
is-kur  2012 yılı meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlere İş-Kur İl Müdürü Ömer Faruk Akyol ve KOSGEB İl Müdürü Muhammet Akar’ın katılımıyla sertifikaları verildi. Çalışma ve İş-Kur il Müdürlüğü bünyesinde açılan hasta ve yaşlı refakatçisi, aşçı yardımcılığı, satış elemanlığı, saç bakımı ve yapımı, cilt, makyaj ile vücut bakımı kurslarına katılan 50 kursiyer sertifikalarını aldılar. Bu kursların yanı sıra uygulamalı girişimcilik eğitimi alan 9 kursiyer de eğitimlerini tamamlayarak sertifikaların almaya hak kazandılar.
Sertifika töreninde konuşan Çalışma ve İş-Kur il Müdürü Ömer Faruk Akyol, ülke ve Kırşehir’de işsizlikten çok kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığına dikkat çekerek, kursiyerlerin meslek edinmeye yönelik çalışmalara katılmalarını istedi. Akyol; “Her işi yaparım devri bitti, artık işverenler kalifiye eleman arıyor, bu yönde sıkıntılar var. İşsizlerimizin kendini geliştirerek meslek sahibi olmaları gerekiyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir