kırşehir pazarıkırşehir pazarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ürünlerde fiyat farkları varsa bunları hemen belediye zabıtalarına iletin. Buradan belediye başkanlarımıza da sesleniyorum. Zabıtalarınızı hassas olmaya teşvik edin” uyarısı üzerine Kırşehir Belediyesi zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

Kırşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın usulsüz fiyat artışı konusundaki talimatının ardından harekete geçti. Son zamanlarda kur artışından faydalanarak haksız kazanç elde edilmesinin önüne geçmek için Pazar yerinde denetimde bulundu.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, gerek vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirmek ve gerekse kur artışına bağlı olarak fahiş fiyat artışının önüne geçmek için denetimlerde bulunduklarını belirtti. Bahçeci, “Ürünlerin üzerinde etiketler bulunup bulunmadığına bakarak, en son ne zaman fiyat artışı yapıldığını tespit ediyoruz. Olumsuz bir durum tespit edilirse konu Ticaret Bakanlığı’nın ilgili kuruluna gönderiliyor.

Pazar tezgahında bulunan ürünlerin sağlıklı ve uygun fiyatlara satılıp satılmadığı konusunda denetimlerin yapıldığını ifade eden Başkan Bahçeci, “Vatandaşlardan gelen şikayetler, etiket konusu, çürük mal, yanıltma biz bununla ilgili iktisadi kontrollerimizi zaman zaman çalışmalarımız oluyor. Ekiplerimiz sürekli gelen şikâyetler olduğu zaman o konuda pazar yönetmeliğine göre gerekli işlemleri yapmaktayız. Satıcılarla ilgili yapılması gerekenleri duyuru şeklinde hazırlayıp esnaflara dağıtıyoruz, bu konuda çalışmalar yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir