Kırşehir Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye’de her yıl yaklaşık 4 bin kişi trafik kazalarında hayatını kaybetmekte olduğu ve 100 binden fazla kişinin de yaralandığı bildirilerek, trafik kazalarının temel sebebinin ise sürücülerin trafik kurallarına tam anlamıyla uymaması olduğu bildirildi.
kaza Açıklamada, “Trafik kurallarına uyulmasını sağlamak ve bu çerçevede trafik kazalarını azaltmak için aralıksız olarak denetimler yapılmaktadır. Tüm bu önlemlere rağmen oluşan trafik kazalarında can kayıpları ve yaralanmaların yaşanmaması için en önemli unsurlardan biri emniyet kemeridir. Yapılan araştırmalara göre;
3 noktalı emniyet kemerleri, otomobilde seyahat edenlerin ağır yaralanma risklerini yüzde 45, kamyonetlerde de yüzde 60 oranında azalmaktadır. Ölümlü kazalarda emniyet kemeri kullananların yüzde 24.8’i hiç zarar görmeden kazayı atlatırken, emniyet kemeri kullanmayanlarda bu oran yüzde 6.3’tür. Ayrıca emniyet kemeri kullanımının zorunlu olduğu ülkelerdeki ölüm ve yaralanma oranları, kullanımın zorunlu olmadığı ülkelere göre yüzde 40 daha azdır” denildi.
Açıklamada, Türkiye’de emniyet kemeri kullanmanın 2918 sayıla Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince zorunlu olduğu hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:
”Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de trafik kazalarındaki can kayıplarının ve yaralanmaların önüne geçebilmek için emniyet kemeri kullanımı konusundaki denetimlerini sıklaştırmıştır. İlin farklı noktalarında yapılan trafik kontrollerinde vatandaşlara emniyet kemeri kullanımının önemi anlatılmakta ve konu ile ilgili hazırlanan broşürler dağıtılmaktadır. Sürücü ve yolcuların can güvenliklerinin artırılması amacını güden emniyet kemeri uygulamalarında emniyet kemeri takmayanlara 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 78. maddesi gereğince 77 TL trafik idari para cezası uygulanmaktadır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir