Şehit Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu’nda 2017 yılından itibaren devam eden ve öğrencilerin birçok başarıya imza atmasını sağlayan Yeni Bir Nefes Projesi okulların kapanmasına kısa bir süre kalmasına rağmen iptal edildi.

Bu durum öğrenci velileri tarafından okul önünde ve birçok iletişim kanalı aracılığıyla protesto edildi. Proje kapsamında öğrencilerin okulda geçirdiği zaman dilimleri açısından anne ve babası çalışan öğrencilerin okulların kapanmasına kısa bir süre kala ortada kalmalarına sebep oldu. Birçok veli, bakıcı bulma noktasında sıkıntı çekmiş ve komşuları sayesinde erken gelen çocuklarının sokakta kalmasını önlemiş oldular.

Proje okulun birçok başarıya imza atmasını sağlayan bir proje olduğu ve okulun başarılarının okul web sayfasında yer alandan daha fazla olduğu öğrenildi.

Proje iptalinin zamanlamasının hem öğrencileri hem de velileri mağdur ettiği ortaya çıktı. Projenin yenilenmesi okulların tatil ediliği bir dönemde gerçekleştirilebilir böylece hem servis noktasında hem de okuldan sonra yaşanabilecek sıkıntılar ortadan kalkmış olurdu.

Konuyla ilgili teyit edilemeyen birçok iddiaların da olduğu gelen haberler arasında..

Bu tarz projelerin iptali devlet okullarının başarı seviyesini düşürdüğü ve özel okulların devlet okullarının önüne geçtiği bilinen bir gerçektir. Tüm bunlar ve okulun başarısı ortada iken ve de resmi makamlardan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmamış olması velilerin tepkisine yol açtı.

Konunun diğer bir ilginç yanı ise bu okulun daha önce FETÖ okulu olması konunun önemini bir kat daha arttırdığı yapılan yorumlar arasında yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir