Bu yıl 26.’sı kutlanan Vergi Haftası nedeniyle, İl Defterdarı Yusuf Balcı başkanlığındaki heyet Valimiz Sayın Necati Şentürk’ü ziyaret etti.

Defterdarlık birim yöneticileri ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı M. İzzet Doğan’ın da katıldığı ziyarette İl Defterdarı Yusuf Balcı, çalışmalarına verdiği destekten dolayı Valimiz Sayın Necati Şentürk’e teşekkür etti.

Konuşmasında Vergi Haftasının önemine değinen Valimiz Sayın Necati Şentürk, devletimizin bütçesinin temelini vergilerin oluşturduğunu söyledi.

Toplumda vergi bilincinin oluşturulması ve toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi amacıyla Vergi Haftasının kutlandığını belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk; “Vergi bilincinin yerleştiği toplumlarda, kamu hizmeti her alanda gelişir. Devletin kuruluşundan itibaren vatandaşlarımızdan toplanan vergi, hem klasik hem de modern kamu hizmetlerinin yürütülmesi için bir araçtır. Önemli olan vergi adaletini sağlamaktır. Vatandaş kendi iradesiyle, herhangi bir baskı olmadan kendisini vergilendiriyor ve gönüllü olarak vergisini yatırıyorsa toplumda vergi bilinci oluşmuş demektir. Kayıtdışı kazançları da en aza indirmiş olmak lazım aksi takdirde bu kazançların vergilendirilmemiş olması, vergisini ödeyenlere haksızlık yapılması anlamına gelir. Kamu görevlileri ve vatandaşlar olarak, kayıt dışı ekonominin önlenmesi konusunda hepimize önemli görevler düşüyor.” dedi.

Konuşmasının devamında Vergi Haftasını kutlayan Valimiz Sayın Necati Şentürk, bu hafta dolayısıyla yapılacak çeşitli etkinliklerle verginin öneminin halkımıza en iyi şekilde anlatılacağına inandığını ifade etti.

Ziyaret, Defterdar Yusuf Balcı’ nın kurum çalışmaları ve Vergi Haftası programı ile ilgili bilgiler vermesiyle sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir