Valimiz Sayın Özdemir Çakacak ilimiz köylerinde incelemelerde bulunarak Mahalli İdareler Seçimleri sonucu göreve gelen muhtarlara hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Programına ilk olarak Sevdiğin Köyü’nde bulunan Holstein türü 850 büyükbaş hayvanı ile günde 10 ton süt üretimi yapan TEK-YÖN Hayvancılığı ziyaret ederek başlayan Sayın Valimiz, İşletme Müdürü Hasan Yavuz’dan bilgiler aldı. Ardından köy konağına geçen Sayın Valimiz, Muhtar Hüdaverdi Yıldırım ve köy halkı ile bir araya geldi.

Sevdiğin Köyü’nden sonra Karakurt Köyü’ne geçen Sayın Valimiz, burada köylülerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Köyde bulunan Meyve Kurutma Tesisi’nde incelemelerde bulunan ve Muhtar Hüseyin Yılmaz’dan köy hakkında bilgiler alan Sayın Valimiz, köylülerle de bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Ardından Toklumen Köyü Âşık Sait Parkı’nda köy halkı ile buluşan Sayın Valimiz, köylülere hitaben yaptığı konuşmasında şehirlerde bulunan imkânları köylerde de görmek istediklerini söyledi.

Köy ziyaretleri sırasında köylülerle birlikte olmaktan, onların sorunlarını dinleyerek çözüm yolları üretmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Sayın Valimiz, “Nüfusu 2 binin altında olan köylerin maddi ve teknik açıdan problemleri var. İller Bankası’nın gönderdiği ödenek bazen belediyede çalışanların paralarını ödemeye bile yetmiyordu. Bu yüzden alınan bir kararla belediyeler kapatıldı. Belediyeler köye dönüştürülmeden başlatılan çalışmaları ise İl Özel İdaremiz vasıtasıyla devam ettireceğiz. Çöplerin toplanmasından içme suyu tesisatındaki bakımlara kadar her şeyle İl Özel İdaremiz ilgilenecek. Bizim hedefimiz, şehirlerdeki imkânları köylerimize de getirmektir. Geçtiğimiz yıl Özel İdaremiz, imkânlarını zorlayarak bütçe haricinde 7 Milyon lira borçlandı. Nüfusu 250’nin üzerinde olan köylere kilitli parke döşemesi yapıldı. Bütçe imkânları çerçevesinde sizlere sunmaya çalıştığımız bu hizmetler zamanla daha da genişletilerek tüm köylerimize yayılacak. Köylerimizde kanalizasyon ve çocuklar için oyun parkları yapım işleri devam edecek. Eğer talep olursa Halk Eğitim’den her türlü kurslar açmayı planlıyoruz. Köylerimizin tertemiz olması için çöplerin düzenli toplanması konusunda hassasiyetle duruyoruz.” dedi.

Köy Muhtarı İsmail Kocamış’tan köy hakkında bilgiler alan Sayın Valimiz’in ziyareti, köylülerle yaptığı sohbetin ardından Aşık Sait Heykeli’nin altında köy halkı ve Aşık Sait’in torunlarıyla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir