Kırşehir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Çalışkan, hastane önü üst geçit köprüsü inşaatının hızla devam ettiğini ve hava koşullarının uygun olması halinde projenin yılbaşına kadar tamamlanacağını belirtti.
ust-kopru  Kırşehir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Çalışkan, “300 yataklı devlet hastanemizin hizmete girmesi ile birlikte hastane önünde yoğun trafik oluşmaya başladı.
Bu trafiğin neden olduğu kazalar neticesinde birçok can kaybı yaşandı, maddi hasarlar meydana geldi. Bu soruna çözüm bulmak ve o bölgedeki trafiği rahatlatmak için arayış içine girdik.
Kırşehir Belediyemizin hazırladığı alt geçit geçişi projesi ilk etapta Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kabul gördü. Ancak o bölgede dere yatağı olması, olası bir taşkında alt geçidi su basma ihtimali görülmesi ve yakın zaman içinde yoğun yağış sonucu başka illerde benzer felaketler yaşanması nedeni ile DSİ bu alt geçit geçişi projesine uygun görüş vermedi. Dere yatağındaki geçmişteki yapılaşmalar nedeni ile dere ıslahı yapılması da mümkün olmadı. DSİ onaylamadığı için Karayolları Genel Müdürlüğü de sorumluluk alarak projenin yapımına başlayamadı. Görünüm olarak daha estetik olacağını düşündüğümüz alt geçit için bakan, müsteşar ve genel müdür nezdindeki yoğun girişimlerimizden maalesef olumlu sonuç alamadık ve neticede Karayolları Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı üst geçit köprü projesi uygulamaya konuldu.
Her iki projenin de kendine göre olumlu ve olumsuz yanları, artıları eksileri var. Belki alt geçit geçişi projesi kadar estetik olmasa da bu üst geçit köprü projesinin o bölgedeki trafiği olumlu anlamda rahatlatacağına inanıyoruz.
Yaklaşık 15.5 milyon TL’ye mal olacak bu projenin inşaatı hızla devam ediyor. Eğer hava şartları uygun giderse üst geçit köprüsünü yeni yıla yetiştirmeyi hedefliyoruz. Memleketimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir