Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odası Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir halkına teşekkür ederken, ‘Başbakan Erdoğan’’a iletilen taleplerin yerine geleceğine inandığını söyledi.
ozturk  Öztürk, “Türk Esnaf ve Sanatkarının öncüsü Ahi Evran’ın yaşadığı topraklarda bulunan devlet erkanına teşekkür ederiz. Kırşehirliler olarak bayramımıza en iyi şekilde hazırlandık. Allah bir çok ilki yaşamayı bizlere nasip etti.
Ahiliğin kurucusu Ahi Evran ‘Ahlak Abidesi’ dir. Kırşehirliler olarak bizlere öğretilen bu ahlakı yaşamayı önemsiyoruz” dedi.
Başbakan Erdoğan’dan Kırşehirliler adına talepte bulunmanın gururunu yaşadığını belirten Öztürk, “ahi evran üniversitemizin kurulması, adalet sarayı, polis meslek yüksek okulu, hastane binası ve 2009 yılında yine bu meydanda talimatını vererek çalışmalarına başlatmış olduğunuz ahi evran-ı veli külliyesi başta olmak üzere, ismini saymakla bitiremeyeceğim daha birçok projeye  desteğinizi biliyor, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Başbakanım,şehrimize ekonomik canlılık sağlamak amacıyla, taşınması gündemde olan askeri acemi birlik, üniversitemize yeni bölümlerin kazandırılması ve başkentimiz Ankara ile Kayseri ili arasında köprü vazifesi görecek bir hızlı tren hattı  gibi beklentilerimiz bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

 

– AK PARTİ İL BAŞKANI ÇETİNKAYA AHİLİK KUTLAMALARINA KATILAN KIRŞEHİRLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Av. Salih Çetinkaya, Ahilik Haftasında Başbakan Erdoğan’ın Kırşehir ziyaretine katılan tüm Kırşehirlilere ve programın sorunsuz ilerlemesini sağlayan kuruluşlara teşekkür etti.
Başkan Çetinkaya, açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın katıldığı, kapanış törenine ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılmış olduğu Ahilik Haftasına katılan tüm esnaflara, Kırşehirlilere ve çevre illerden gelen misafirler ile programın sorunsuz ilerlemesini sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti.
AK Parti Kırşehir İl Başkanı Çetinkaya, “Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Ahilik Kutlaması vesilesiyle Kırşehir’de olmasında bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz. Program katılım gerçekleştiren, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya, Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’ya, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız’a, Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik’e, Danıştay Başkanımız Zerrin Güngör’e, Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan’a, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’a, TESK Başkanı  Bendevi Palandöken’e, TESKOMB Başkanı  A.Kadir Akgül, çevre illerden gelen milletvekillerimizde başta olmak üzere Kırşehir’de bu programda bizimle birlikte olan tüm misafirlerimize teşekkür ederiz. Ahilik Haftası Kırşehir’in kültürel bir mirası olmaktan çıkarak uluslar arası bir faaliyet, bir yaşam biçimi haline gelmiştir. Başbakanımızı ve diğer misafirlerimiz bizlere katılarak bizi mutlu etmişlerdir” dedi.

 

– AK PARTİ KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ ABDULLAH ÇALIŞKAN AHİLİK HAFTASINI DEĞERLENDİRDİ

Kırşehir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Çalışkan Ahilik Haftasını ve Başbakan’ın Kırşehir’e yaptığı ziyareti değerlendirdi.
Çalışkan yaptığı açıklamada, “23 Eylül tarihinde 26 ncısı Ahilik haftası kutlamalarını Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın katıldığı tören ile başladı.
Hafta boyunca bir çok etkinlik ve yarışmalar düzenlenerek, Ahilik geleneğinin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarmak güzel organizasyonlar gerçekleştirildi.
Bizler Ahiliğin Merkezini Kırşehir yapmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Her platformda bunu dile getirmeye çalışıyoruz son yıllarda yüksek düzeyde katılımlar olması da bunun bir göstergesi, biliyorsunuz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan iki, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ise bir defa törenleri onurlandırdılar, diğer yıllarda ise en az bakan düzeyinde katılımlar gerçekleşti.
Devletimizin bu işi sahiplendiğinin göstergesi olarak görüyoruz. Kırşehir açısından gurur verici bir durum.
Ahilik Külliyesinin yapımı konusunda Başbakanımızın güçlü desteğini almış durumdayız. Bütün Devlet Kurum ve Kuruluşlar ile iletişim halinde, zamana yaymadan mümkün olan en kısa sürede bitirmek tek amacımız. Başta Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı olmak üzere TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıkoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül, Kültür Bakanı Ömer Çelik ve adını sayamadığım  bu işi özümseyen ve desteklerini hiçbir zaman bizlerden eksik etmeyen herkese teşekkürlerimi Kırşehir halkı için bir borç bilirim.
Finali Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapmamız bizleri hem gururlandırdı hemde bundan sonraki yıllar için büyük bir şevk verdi. Her geçen yıl daha güzel bir organizasyon ile Ahiliği anlatacağız.
Neşet Ertaş’ın ölüm yıl dönümü münasebeti ile adına düzenlenen “Neşet Ertaş 1 nci Altın Bağlama Kültür ve Sanat Ödülleri” törene başbakanımızın da teşrif etmeleri ulusal çapta ses getirmesine neden oldu. Ödül alan sanatçılarımızı kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Neşet ustanın kabrini Başbakanımız ile birlikte ziyaret ederek dua ettik. Başbakanımız da dediği gibi  21. yüzyılda bir Yunus Emre tanımış olmanın, onunla tanışmış olmanın, onunla sohbet etmiş olmanın bahtiyarlığını ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir