Kırşehir Belediyesinin aldığı meclis kararı ile şehir merkezinde yaşayan şehit ve gazi yakınlarına yüzde 99.99’luk su indirimini uygulamaya koydu. Uygulamanın ardından Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye, Kırşehir Şehit Aileleri Derneği tarafından plaket verildi.
kirsehir-belediyesi  Şehit ve Gazi yakınlarından sembolik bir rakamın alınacağı su ücreti Belediye Meclisinin 5. maddede yer alan ve Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülerek 5595 sayılı Yasanın 3. Maddesi uyarınca karara bağlandı.
Uygulamadan büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Sarıca, “Şehit aileleri adına bizle ilgilenen Belediye Başkanımıza, içimizden gelerek bir plaket takdim ediyoruz. Çok küçük bir şey ama artık kabul etsin” dedi.
Şehit ve Gazi yakınlarına uygulanacak olan su tarifesinin komisyonda görüşüldüğünü ve oy birliği ile kabul edildiğini kaydeden Başkan Bahçeci de, “Şehit ve Gazilere su tarifesinde indirim yapılması konusu Plan ve Bütçe komisyonumuza bir önceki toplantıda havale edilmişti. Yani sembolik olarak yüzde 0.1 bir oranında ücret alınacak. Tabi bu sonuçta çok önemli bir şey değil ama onlara verilen değer açısından sembolik de olsa manevi bir katkı sağlayacaktır. Bu açıdan bütün meclis üyesi arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Meclisimizin aldığı bu kararın Şehit ve Gazi ailelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Sarıca, açıklamaların ardından Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye plaketi takdim etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir