Büyük usta Neşet Ertaş’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü oyuncuları tarafından sahnelenen  “Neşe, Dert, Aşk”adlı tiyatro oyunu 29 Eylül Salı 19.30’da Kültür Müdürlüğünde Kırşehirli sanatseverlerle buluştu.

Şirin Aktemur Toprak’ın yazdığı ve Umut Toprak’ın sahneye taşıdığı Neşet Ertaş’ın hayatından ve türkülerinden yola çıkarak hazırlanan oyuna;  Kırşehir Valisi Necati Şentürk, AK Parti Milletvekilleri Salih Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Varol, sanatçı Bayram Bilge Tokel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Neşet Ertaş’ın vefatının üçüncü sene-i devriyesinde kendisini anmak için bir araya geldiğimiz bu güzel günde hepinize saygılarımı sunuyorum diye konuşmasına başlayan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci;   “Halka mâl olmuş bir sanatçının halkla tekrar buluşmasını sağlamak için hazırlanan bu tiyatro bizim için çok önemli.Neşet Ertaş kendine has kişiliğiyle bütün dünyaya mal olmuş çok önemli bir üstad, çok önemli bir müzik adamıdır. Neşet Ertaş Kendisi sıradan bir sanatçı değil, Anadolu’nun bilgi birikimini eserlerine yansıtmış Kırşehir’in en önemli değerlerinden biridir. Anadolu’nun sesi, aşkı, mutluluğu, hüznü olmuştur. Her manada insanların hislerine tercüman olmuştur. Bizim şimdiki görevimiz ise Kırşehir’in bu önemli şahsiyetinin ismini yaşatmak, onun hayat felsefesini yaşatmaktır. Dizelerinde hüznü, kardeşliği, sevgiyi, mutluluğu çok güzel işlemiştir. Bugün biz de burada o güzel kişiliği tekrar anmak ve hatırlamak için bir aradayız. Şehitlerimizden dolayı bir konser programı düzenlemedik. Devlet tiyatrolarımız çok güzel bir tiyatro hazırlamışlar ve burada bizlere de o tiyatroyu izleme zevki yaşatacaklar. Bu tiyatro da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve büyük ustamızı saygıyla tekrar yâd ediyorum”

Başkan Bahçeci’nin konuşmasının ardından sanatçımız Bayram Bilge Tokel de bir konuşma yaparak Neşet Ertaş saygı ve minnetle andı. Konuşmaların ardından tiyatro gösterimi yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir