Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Kırşehir Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen, Kırşehir İl Özel İdaresi tarafından 2012 yılı Temmuz ayında ihalesi gerçekleştirilen Kırşehir Kocabey Kavak Plantasyon Sahası’nın doğaya yeniden kazandırılması peyzaj onarım ve rekreasyon projesi çalışmaları kapsamında ilgi grupları çalışma toplantısı düzenlendi.
kocabey-kavaklik  Grand Terme Otelde gerçekleşen toplantıda konuşan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Zeki Şaltu, Kırşehir Kocabey Kavak Plantasyon Sahası’nın doğaya yeniden kazandırılması peyzaj onarım ve rekreasyon projesi çalışmalarının bakanlığın bu türde ilk ve tek çalışması olduğunu söyledi. Çalışmanın önemine değinen Şaltu, yürütülen çalışmalara destek veren herkese teşekkür etti.
2009 yılında terk edilen kavaklık alanının doğaya yeniden kazandırılması ve yaklaşık 120 hektarlık bir alanda peyzaj projelerinin hazırlanmasını kapsayan projeye çeşitli üniversitelerin peyzaj mimarlığı, mimarlık, biyoloji ve jeoloji gibi çeşitli bölümlerinden çeşitli uzmanlar katılım sağlıyor.
Toplantıya, Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Zeki Şaltu, Vali Yardımcısı Kenan Örten, Bakanlık Peyzaj Mimari Serap Kargın, Prof. Dr. Şükran Şahin, Prof. Dr. Halim Perçin, Prof. Dr. Yalçın Memluk, Yrd. Doç. Dr. Erkem Kurum ile ilgili daire müdürleri katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir