Adıyaman merkez başta olmak üzere kurum, kuruluş, kişisel internet siteleri, sosyal paylaşım siteleri, Messenger hesapları ve kredi kartı hesaplarını hackleyen 5 kişinin yakalanması için Adıyaman, Kırşehir ve İstanbul’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.
kirsehirli-hacker  Edinilen bilgiye göre Türkiye’de bulunan farklı kurum, kuruluş, kişisel internet siteleri, sosyal paylaşım siteleri ile Messenger adresleri ve kredi kartı bilgilerini hackleyen G.K., B.Ç., K.A., M.E., M.B., isimli şahıslar, Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Bilişim Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı. Adıyaman merkez başta olmak üzere Kırşehir ve İstanbul’da şahısların kaldıkları ev ve iş yerlerine düzenlenen eş zamanlı operasyon sonucunda; İstanbul’da M.Ç., Adıyaman’da K.A. ile G.Ç., Kırşehir’de ise M.E. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne getirilirken, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde bulunan B.Ç. isimli şahsın yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
Öte yandan şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan arama çalışmalarında hacklenmiş birçok internet sitesi, CD’ler, birçok kredi kartları ele geçirilirken, zanlıların sosyal paylaşım sitesinde hesabını çaldıkları kadınlarla iletişime geçip şantaj yaptıkları ve beraber olma talebinde bulundukları öne sürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
– 3 İLDE EŞ ZAMANLI HACKER OPERASYONU: 4 GÖZALTI
– KURUM VE KURULUŞLARIN SİTELERİNE SALDIRAN HACKERLAR YAKALANDI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir