Halep’teki acılara duyarsız kalmayan Kırşehir Belediyesi, Ak Parti Kırşehir İl Teşkilatı, Kırşehir Harita Mühendisleri Odası, Bazı sivil toplum kuruluşları ve Kırşehir İHH temsilciliğinin başlattığı  “Kırşehir’den Halep’e İnsani Yardım Seferberliği” kapsamında, 4 adet yardım tırını Halep’e gitmek üzere yola çıkarıldı.

Kırşehir’de Halep’te abluka altında yaşayan savaş mağdurları için ağırlıklı olarak un ve kuru gıdaların bulunduğu 4 yardım TIR’ı dualarla bölgeye gönderildi.

Yardım Tırlarının gönderilmesi esnasında bir konuşma yapan Kırşehir Belediye başkanı Yaşar Bahçeci: “ İHH temsilcimize teşekkür ediyorum. Bugün Halep’teki kardeşlerimiz için 4 Tır’ı Kırşehir olarak dualarla uğurlayacağız. Allah kabul etsin yardımları. Halep tüm dünya’nın sadece izlediği ama Türk milletinin her alanda gücü olan herkesinde yardıma koştuğu bir insanlık dramı yaşandı. Bizde Kırşehir olarak oradaki kardeşlerimize Un ağırlıklı ve kuru gıda olmak üzere bugün 4 Tır’ı buradan uğurlayacağız. Harita Odamıza teşekkür ediyoruz, onlarda ciddi destek verdi. Ak Parti İl Başkanımıza, Gençlik Kollarına onlarda yardım toplamada ciddi bir faaliyet gösterdiler. İHH’ya da bu yardımlara aracılık ettiği için teşekkür ediyorum. Onların vasıtasıyla bu yardımlar ulaşmış olacak. Kampanya bitmeyecek, devam edecek. İnşallah bu kampanya Kırşehirlilerin yardımını desteğini hala bekliyoruz. Karınca kararınca kim ne katkı sağladıysa herkesten Allah razı olsun. Yunus Emre derneğimize teşekkür ediyoruz. Onlarda ciddi destek verdiler. İnşallah kazasız belasız ihtiyaç sahiplerine ulaşır diye dua ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi

Konuşmaların ardından yapılan dua ile 4 adet yardım Tırı Halep’e gitmek üzere yola çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir