Kırşehir Belediyesi Ramazan Aynın gelmesi nedeni ile hazırlıklarını tamamladı.
Belediye Zabıta Ekipleri şehir merkezinde bulunan ekmek ve pide fırınları, lahmacun, yufka ve gözleme imalat satış yerlerinden oluşan otuz bir adet iş yerinin denetimini yaptı.

Zabıta Ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla belirlenen pide fiyatları hakkında esnaflara bilgi verirken diğer yandan da fırınların sağlık durumu ve ürünlerin gramajları açısından kontroller yapıldı.
Denetimler sonucunda 5  işyerine çeşitli eksikliklerinden dolayı ihtar verildi, 2 iş yerinede cezai işlem tutanağı uyulandı. Zabıta ekiplerinin denetimleri ramazan boyunca devam edecek olup halkımızın daha rahat ortamlarda alışveriş yapabilmesi için Belediye olarak çalışmalar devam ediyor.
Denetimler hakkında bilgiler veren Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ramazan ayı nedeniyle yapılan pide ve ekmek fırınları denetimlerinde hijyen, ekmek gramajları ve yasal evrakların kontrol edildiğini, bu rutin kontrollerin yanı sıra Ramazan Ayı dolayısıyla yumurtalı ve susamlı pide fiyatları hakkında esnaflara bilgi verildiğini belirtti.Gıda satışı yapılan diğer işletmelerinde ramazan boyunca kontrol edileceğini söyleyen  Başkan Bahçeci, “Ramazan ayının da gelmesiyle birlikte denetimlerimiz aralıksız devam edecek. Halkımızın menfaatlerini ve sağlığını ön planda tutmak için ekiplerimiz çalışıyor. Tüm gıda maddeleri satan işyerlerini denetlerken esnafların cezalı duruma düşmesini istemiyoruz. Ancak her zaman belirtildiği gibi tüketicinin hakkına da riayet edilmesini istiyoruz. Bu bir haktır. Bizim görevimiz de bu hakkı teslim etmektir. Ayrıca vatandaşlardan gelen şikâyetler anında değerlendiriliyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir