Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Valilikteki, Yatırımları Değerlendirme toplantısında, hizmet binalarında engelli merdiveni olmayan kurumların müdürlerine uyarıda bulundu.
yatirim  Kurumlara biran önce engelli merdiveni yapılması gerektiğini vurgulayan Vali Çakacak, “Kamu kurumlarına engellilerin ulaşımları ile ilgili olarak çalışma yapılması gerekiyor. Tüm kamu kurumlarımız engelliler için ulaşılabilir olmak zorundadırlar. Ona göre, binalarında düzenleme yapmak durumundadırlar. Özellikle bu hususta eksik olan resmi dairelerimiz var ise, süratle bu eksiklikleri, giderip engellilere ulaşabilecekleri sistemlere geçmeleri gerekir. Tüm kurum müdürlerin de bu hususlara dikkat etmesini rica ediyorum” dedi.
Vali Çakacak, “Kaymakamlar ilçelerde hükümetin temsilcisi, vali ilde hükümetin ve devletin temsilcisi. Dolayısıyla kapılarının vatandaşlara 24 saat açık olması gereken daireler. Aynı şekilde, kamu kurum ve kuruluşlarının da kapıları daima açık olması gerekir. Kapının açık olması ne demek diye sorarsanız; kapıların fiziki olarak açık olması değildir hiç bir zaman. Bizlerin kapısının açık olması demek, vatandaşlarımızın bizlere valiye, kaymakamlara ve daire müdürlerine her zaman ulaşabilmesi demektir. Öncelikle bütün daire müdürü arkadaşlarım ve kaymakamlarım ulaşılabilir olacaklar. Ben vali olarak özel kaleme talimat verdim. Randevu almadan gelen vatandaşları geri göndermeyeceksiniz. Bir köyden vatandaşımız geldiği zaman eğer bizimle görüşemeden geri dönerse onun bir daha gelme imkanı olmayabilir, maddi imkanı olmayabilir. Belki o problemini o gün iletmesi gerekir. İşlerimiz ne kadar yoğun olursa olsun, kapımıza gelen insanları çevirmeyin” şeklinde konuştu.
Kamu kurumu yöneticilerinin, devletin şefkat eli olmak zorunda olduğunu hatırlatan Vali Çakacak, “Devletimizin sıcaklığını, devletimizin şefkatini vatandaşımıza bizler hissettirmeliyiz. Bunun için ulaşılabilir olmalıyız diyorum. Daire müdürlerine özellikle söylüyorum. Onlarda aynı şekilde memurlarından istesinler. Biz Ahiliğin merkezi olan bir ilde yaşıyoruz. Ahilik felsefesi ne diyor, “kapını, sofranı ve elini açık tut” diyor. Öncelikle bizlerin uygulaması gerekir bunları. Vatandaşın sorunu ve problemini çözersek vatandaşın gözünde de yerimiz farklı olur” ifadelerini kullandı.
Toplantı, Vali Çakacak’ın açıklamalarını ardından basına kapalı olara devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir