Kırşehir, Neşet Ertaş ekolünün temsilcileriyle

emitt-kirsehir2004 EMITT Fuarı’na renk katmaya hazırlanıyor.

Kırşehir tarihi ve kültürel değerleriyle EMITT Fuarı’nda

Tarih ve kültür kenti Kırşehir, 2014 EMITT Fuarı’da kültür turizmini

öne çıkarmanın yanı sıra termal kaplıcalarıyla sağlık turizminde de iddialı şehirler olduğunu gözler önüne serecek. Fuarda Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de yer alıyor.

30 Ocak – 2 Şubat 2014 tarihleri arasında TÜYAP’ta 18. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’e katılan Kırşehir, geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan tarihi ve kültürel değerlerini fuar ziyaretçileriyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Anadolu topraklarının Türkleşmesi ve İslamlaşmasında önemli rol oynayan Kırşehir, sahip olduğu zengin kültürel mirasını uluslararası turizm profesyonelleri ve ziyaretçilere daha yakından tanıtarak bilinirliğini dünya genelinde artırmayı hedefliyor.

Kırşehir’den müzik ve folklor şöleni

2014 EMITT Fuarı etkinlik sahnesinde Kırşehir’in zengin halk müziğinden örneklerin yanı sıra yöresel gösteriler sunacaklarını ifade eden Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Japonlar tarafından yürütülen kazı çalışmalarında elde edilen eserlerin sergilendiği Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve zengin kültürü ile Kırşehir’in turizmden hak ettiği payı alacağına inandığını söyledi.

Kırşehir standında kentin tarihi yapılarının sembolize edileceğini söyleyen Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise, kültür turizmi kadar sağlık turizminde de iddialı olduklarını, Kırşehir’de yer alan termal kaplıcaların cazibe merkezi konumuna yükseldiğini kaydediyor. Bahçeci, Kırşehir’i uluslararası turizme açma yönünde çalışmalar yürüttüklerini, EMITT Fuarı’nda düzenli olarak yer alarak kentin ziyaretçi sayısını artırmayı başardıklarını ifade ediyor.

Tarih ve kültür kenti

Kırşehir’in Anadolu bozkırında yer alan bir kültür sanat merkezi olduğunu belirten Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, bölgenin binlerce yıldan bu yana birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını ve göz kamaştırıcı bir kültür mirasına sahip olduğuna vurgu yapıyor.

Aydın, 13. yüzyılda Türkçenin gelişmesi için büyük gayret gösteren ve Türk dilinin ölümsüz isimleri arasına giren Aşık Paşa, 1272 yılında yaptırdığı medresede astronomi çalışmaları yaptıran Caca Bey ve daha nice büyük sanatçı ve bilginler yetiştiren Kırşehir’in uluslararası turizm açısından büyük önem taşıyan kültürel değerlere sahip olduğunun altını çiziyor.

Kırşehir’in müze ve ören yerleri, cami ve türbeleri, kervansarayları, kaplıcaları, Seyfe Gölü kuş cenneti ve koruma alanlarıyla görülmeye değer birçok kültürel ve coğrafi değere ev sahipliği yaptığını kaydeden Aydın, kültüre ve tarihe meraklı tüm ziyaretçileri Kırşehir standına davet ediyor.

EMITT Fuarı: EMITT Fuarı ilk kez 1997 yılında İstanbul’da TÜYAP Tepebaşı Fuar Merkezi’nde Voyager – Uluslararası Turizm ve Tatil Fuarı adıyla gerçekleştirildi. 1998 yılında Voyager adıyla gerçekleştirilen fuar üçüncü yılına girerken hızla büyüdü ve 1999’da TÜYAP Beylikdüzü’ne taşınarak 4 salonda 7000 metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi. Fuar, 1999 yılından bu yana EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı adıyla düzenlenmektedir. Bölge ülkelerinden ve uluslararası turizm camiasından büyük ilgi gören EMITT Fuarı, yalnızca katılan ülke sayısı, kurulan stand ve alan olarak büyümekle kalmadı, Türkiye turizm sektörünün aynası oldu. Birçok ilke imza atan EMITT Fuarı, 15 yıl içinde Avrupa’nın en büyük 5. Turizm Fuarı olmayı başardı. Fuar, önümüzdeki dönemde gerek yurtdışı gerekse yurt içinde farklı projeleri hayata geçirmeyi planlamaktadır. Dünyanın önde gelen fuar kuruluşlarından biri olan ITE Group PLC, 2009 yılında Ekin Fuar A.Ş. ortakları arasına katıldı. www.emittistanbul.com

ITE Group PLC: ITE Group PLC, hızlı gelişen ve gelişmekte olan pazarlarda uluslararası fuarlar ve konferanslar düzenlenmektedir. Dünya genelinde 30 ofise sahip olan grup, her sene 16 ülkede 250’den fazla etkinlik gerçekleştirmektedir. ITE Group PLC; Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Türkiye ve Hindistan’da seyahat fuarları ile faaliyet göstermektedir (Daha fazla bilgi için www.ite-exhibitions.com, www.travel-exhibitions.com).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir