Kırşehir’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından iş sağlığı ve güvenliği kanunu tanıtım semineri yapıldı.
csgb  81 ide gerçekleşecek İş sağlığı ve güvenliği kanunu tanıtım semineri Kırşehir Çalışma ve İş Kurumunun organizesinde gerçekleşti.
Seminere, İş Sağlığı ve Güvenliği Bakanlık Temsilcisi Ümit Tarhan, İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı Kenan Yavuz, Kırşehir Çalışma ve İş kurumu İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, Kırşehir Sağlık İl Müdürü Mehmet Ali Fırat, Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa İzzet Doğan, kamu çalışanları ve özel şirket temsilcileri katıldı.
Avrupa Birliği uyum süreciyle ilgili bilgiler veren Ümit Tarhan, “Çağdaş bir altyapıya sahip olmak gurur verici. Her alanda imkanımız mevcut. İş kazalarının birçoğu insan hatalarından dolayı oluyor bu yüzden bilinç değişikliğine gitmemiz gerek. Bu değişiklik beraber yapılır bu yüzden katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder ve desteklerinizi bekleriz” dedi.
6331 sayılı kanunu anlatan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Kenan Yavuz da, “6331 sayılı kanunu keşke 81 ilde değil de ülkemizin tüm ilçelerinde de anlatabilsek. Bu çalışma tüm işverenleri ve çalışanları bir çatı altında bir tutmak. Tüm çalışanlar bu kanun kapsamında yer almaktadır. Kuralcı değil önleyici bir husus içeriyor. Amacımız iş kazası ve meslek hastalığı olmadan önlemek” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir