23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de coşku ile kutlanıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü makamları sembolik olarak öğrenciler tarafından temsil edildi.

Valimiz Sayın Necati Şentürk’ten Valilik Makamını devralan İmam Hatip Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi İlayda Çalışkan, “Türkiye Büyük millet Meclisi’nin açılışını Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklara hediye eden Büyük Önder Atatürk’e şükranlarını sunduklarını söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili bir mesaj da veren Temsili Vali İlayda Çalışkan; “Dünyada insanlar arasında iletişim eksikliğinden kaynaklanan bir huzursuzluk mevcut. Birbirleriyle dostluk kuramıyorlar. Bütün insanlar barış dilini kullansalar savaşmayacaklar. Dünya çocuklarının durumu da çok iyi değil. Bazı ülkelerde var olan savaşlar yüzünden çocuklara zulüm ediliyor. Hiçbir çocuğun üzülmesini, gözlerinden bir damla yaş akmasını istemiyoruz. Aksine, her ülkenin çocuğunun bizler gibi mutlu ve huzurlu olmasını isterim. Bütün çocuklar bizim gibi özgür ve hür şekilde yaşamayı hak ediyor. Bütün dünya çocukları olarak bizler birer kardeşiz.” şeklinde konuştu.

Temsili Vali İlayda Çalışkan, ilgili Vali Yardımcısına okullardaki teknolojik eksikliklerin giderilmesi ve okul çevresinde alınan güvenlik tedbirlerinin arttırılması talimatını da verdi.

Temsili Vali ve beraberindeki arkadaşlarına çeşitli hediyeler veren Valimiz Sayın Necati Şentürk, yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 95. Yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın coşkusunu yaşadıklarını söyledi.

Ülke olarak en önemli varlığımızın geleceğimiz olan çocuklar olduğunu ifade eden Valimiz Sayın Necati Şentürk, “Bunun için de bizlere düşen görev, çocuklarımızı kendini sürekli yenileyen, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmek ve geleceğe hazırlamaktır. Yüce Meclisimizin kuruluşunun 95. yılını kutladığımız bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum,” şeklinde konuştu.

Ardından, Süleyman Türkmani İlkokulu’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenine geçildi.

Buradaki törene Valimiz Sayın Necati Şentürk’ün yanı sıra Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, il protokolü, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ve Okul Müdürü Naci Sargın’ın konuşmalarıyla devam eden program, öğrencilerin şiirler okuması ve çeşitli gösteriler sunmaları ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir