İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS-2013) başarı sıralamasında Kırşehir’in 6. Sırada yer aldığını belirterek öğrencileri kutladı.
kurul-kirsehir  Ülke genelinde 1 milyon 805 bin, Kırşehir’de de yaklaşık 7 bin öğrencinin YGS’ye katıldığını belirten Vali Özdemir Çakacak, Kırşehir’in geçmiş yıllarda elde ettiği başarısını bu yıl da devam ettirdiğini söyledi.
YGS’ sonuçlarını değerlendiren Çakacak; “Öğrencilerimiz geçen 10 yılda olduğu gibi 2013 YGS’de de ülkemiz genelinde en başarılı iller arasında Kırşehir’in 6. sırada yer almasını sağlamışlardır. Başarılarından dolayı sevgili öğrencilerimizi, onları yetiştiren öğretmenlerimizi ve ailelerini kutluyorum” dedi.
Konuşmasında, öğrencilerin elde ettiği başarının Kırşehirlilerin ilim ve irfana verdikleri önemin göstergesi olduğunu ifade eden Vali Çakacak, “13. yüzyılda felsefeleriyle Anadolu’yu aydınlatan Ahi Evran, Yunus Emre, Aşıkpaşa ve Cacabey gibi alperenlerden intikal eden zengin bir kültürel mirasa sahip olan Kırşehirliler, eğitime büyük önem vermektedirler. Öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğinin en güzel örneğinin sergilendiği Kırşehir’de, öğrencilerimiz sorumluluk duygusu ile kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirerek geçmiş yıllarda sağlanan başarılarını devam ettirmişlerdir” şeklinde konuştu.
Elde edilen başarının tesadüfi bir başarı olmadığını dile getiren Vali Özdemir Çakacak, “Sağlanan bu başarılara rağmen ilin yöneticileri olarak eğitimde geldiğimiz seviyeyi hala yeterli görmüyoruz. Sağlanan başarıların devamlı hale gelmesi, eğitimin kalitesinin yükseltilmesi, okullarımızın teknoloji sınıfları ile donatılması ve yeni eğitim kurumları yapılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Sınavda başarı sağlayan tüm öğrencileri tebrik ediyorum. Onları yetiştiren öğretmenleri ve çocuklarının başarısı için her türlü fedakarlığa katlanan velileri kutluyorum” dedi.
Vali Çakacak, eğitimin gelişmesi konusunda da uygulamaya konulan Fatih Projesinin, çağın projesi olduğunu söyledi.

– İL KOOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI
– VALİ ÖZDEMİR ÇAKACAK KIRŞEHİR’İN YGS SONUÇLARNI DEĞERLENDİRDİ
– “ELDE EDİLEN BAŞARI TESADÜFİ DEĞİLDİR”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir