Kırşehir 2013 yılı üçüncü dönem İl Koordinasyon Kurulu ve İdare Şube Başkanları toplantısı gerçekleşti.
İdare Şube Amirleri toplantıya eksiksiz olarak katıldığı toplantıda Vali Çakacak, “Zamanı verimli kullanmak adına koordinasyon kurulunun amacı dışında konulara girilmeden koordinasyon kurulu yatırım ve problemleri anlatılsın” dedi.
Toplantıya ev sahipliği yapan Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Kudret Saylam, “Üniversite 2006 yılında kurulmuş bir üniversite, 24 akademik birimle birlikte 292 alt bölüm ve program mevcuttur. Üniversitemizde 22 profesör, 28 doçent, 149 yardımcı doçent bulunmakta kurulduğu günden bu yöne öğrenci sayısında da artış olmakta. Göreve geldiğimiz günden beri birçok alanda yaptığımız anlaşmalar sonucunda yeni projelerle Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine katkı sunmaktayız. Kaman cevizi ile yaptığımız çalışma sonrasında üretim, satış ve dağıtım hakkını aldık. Sertifikalı Kaman 1 ceviz fideleri satışı gerçekleştirilecek. Tıp fakültesi şuan itibari ile 22 kişilik bir akademik kadroya sahip olarak çalışmalarını yapıyor. 2011 tarihinden itibaren yerel ulusal ve uluslar arası birçok sempozyuma ev sahipliği yaptık. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girdik” dedi.
il-koordinasyon-kirsehir  Karayolları Altıncı Bölge Müdürü Aydın Doğan,  Kırşehir’de 551 kilometre mevcut bakım çalışmalarını yapıldığını aktarırken Kırşehir için bir çok alanda projelerin hazır olduğunu belirterek yatırım programlarına alındığında çalışmaların başlayacağını söyledi. Kırşehir ilçe belediye başkanları bölge müdürlüğüne ilçelerinde yaşanan problemleri aktaran Doğan, il genelinde yaşanmakta olan problemleri katılımcılara anlattı. Karayolları ile koordinasyon kurulu idare amirleri arasında yaşanmakta olan problemler  hakkında konuşan ve müdahalede bulunan Vali Çakacak, “Yapılan ve bölgelerde oluşan olumsuzluklarla ilgili kurumlarımız arasında koordinasyonun en iyi şekilde sağlanması ve bölgede vatandaşın zarar görmemesi bizim için çok önemli kurumlarımız resmi yazı dışında da birbirleri ile istişare içerisinde olarak hareket etsin. Benim değil senin bölgen mantığından uzak duralım. Karayollarının işaretlemeleri tek başına yaptığı bir iş değildir. Sadece kazaları alt yapıya bağlamak doğru olmaz” ifadelerini kullandı.
Medaş Bölge Müdürlüğü 2013 yılı içerisinde Kırşehir’e 8 milyon 600 bin liralık yatırım planlandığını belirtti. Bölge Müdürü vekili Eyüp Duran, ‘Yaşanan arızaların giderilmesi için trafo bakımlarının yapılıyor. Kesintiler 48 saat önceden ilgili kurumlara yazılı olarak ve basın aracılığı ile bildiriliyor. Kurumlarımızın bizlere yaptığımız çalışmalar noktasında yardımcı olması gerekir. Yatırımları devlet adına yapıyoruz. Kırşehir’de de ihtiyaca göre yatırım yapılıyor.Yatırımlarda ihalelerimiz kademe kademe gerçekleşiyor’ şeklinde konuştu.Esnafların yaşanan elektrik kesintileri nedeni ile mağdur olduğunu belirten  Esnaf Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, ‘Yaşanan elektrik kesintileri bizleri ve esnafları çok mağdur ediyor. Mağduriyetimize sahip çıkan yok. İşin olduğu esnalarda yapılan elektrik kesintileri esnafımızı çok mağdur etmekte’ dedi.
Toplantı idari amirlerin kurumları ile ilgili projeleri anlatması dile devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir