Kırşehir Belediyesi alt yapı yenileme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Kırşehir Belediyesi, su şebekesinde insan sağlığına zararlı olan asbest boruları, polietilen tipi borularla değiştirmeye devam ediyor.

Sağlığı olumsuz yönde etkileyebilecek olan yaklaşık 30-40 yıllık asbest boruları polietilen borularla değiştiren ekipler Kuşdilli, Kervansaray, Medrese ve Yenice Mahallelerinin ardından Bahçelievler Mahallesinde çalışmalarına devam ediyor.Su kaçaklarının sıfırlanması, şebekede su kalitesinin iyileştirilmesi ve tam otomasyon kullanılarak verimli su yönetiminin sağlanması hedeflenen proje kapsamında ekipler bugün yaklaşık 200 m uzunluğundaki çeşitli çaplarda içme suyu şebeke borusu değişimi yaptı.

Avrupa ve dünya standartlarının gerektirdiği malzeme ve tasarım ilkelerinin uygulanmakta olduğu, iş güvenliği ve çevre tedbirleri açısından yasal şartların üzerinde en yüksek teknik uygulamaların takip edildiği projede, halka içilebilir sağlıklı su içirmek istediklerini ifade eden Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Halkımıza içilebilir sağlıklı su sunmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Öncelikle 3 bölgede yeni depo çalışmamız devam ediyor.Diğer kuyularımızda da rehabilitasyon çalışmalarına başlayacağız.Öncelikli hedefimiz halkımıza sağlıklı su sunmaktır. Suyun sağlıklı olması içilebilir olması anlamına da gelmemektedir. İnşallah musluk suyu hem sağlıklı, hem de güvenle içilebilir olacaktır. Çalışmalar önceden belirlenmiş program dahilinde asbest boruların polietilen borularla değişimi ile adım adım devam ediyor” dedi

Kırşehir halkının çalışmalardan en az düzeyde etkilenmesi için trafik, çevre ve iş güvenliği açısından tedbirlerin uygulamaya konulduğuna da değinen Bahçeci, projenin Aralık 2015 tarihinde tamamlanacağını ve vatandaşlarımızın bu konuda biraz sabır ve anlayış göstermelerini de istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir