Türkiye Diyanet Vakfı Kırşehir Şubesi tarafından yapılacak olan Hacı Ali Cihan Camisi, Hacı Mehmet Cihan Kuran Kursu ve Müftülük Konferans Salonu’nun içinde yer alacağı binanın temeli atıldı.
cami-temel  Eski Müftülük Caddesinde gerçekleştirilen temel atma törenine Kırşehir Vali Yardımcısı Fikret Çavuş, Ak Parti, Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, Kırşehir Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mazhar Bilgin katıldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, cami ve beraberindeki Kuran kursunun herkese hayırlı olmasını diledi.
Kırşehir İl Müftüsü Mustafa Balık, “Yapılacak olan bu binada, alt katta şadırvan ve abdest alma yerleri, zemin katta 400 kişilik bir cami yapılacak. Caminin üstündeki katta ise iş yerleri olacak. En üst katta yine 400 kişilik modern bir konferans salonu ara katlarda irşad büroları, Hac ve Umre büroları, kütüphane ve toplantı salonları olacak. Kuran kurslarımız yeni yapacağımız bu binada yine olacak ve kuran kursumuzun ismini de Mehmet Cihan olarak vereceğiz. İnşallah duanıza ihtiyacımız var” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir