“Şehrimizin en iyi şekilde tanıtılması için açtığımız standımız yoğun ilgi topluyor”
İstanbul’da her yıl 60’ın üzerinde ülkeyi buluşturan dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.
22-25 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen ve Türkiye’nin turizmdeki durumuna ayna tutan EMITT, uluslararası turizm dünyasında da büyük ilgi topluyor.  22 Ocak Perşembe günü başlayan fuara İstanbul’da yaşayan çok sayıda hemşehrimiz de renk kattı.  Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 26 Ocak 2015 tarihine kadar devam edecek ve 60 ülkeden 4 bin 500 katılımcı yer alacak. Şehrimizin en iyi şekilde tanıtılması için açtığımız standımız yoğun ilgi görüyor.
Kırşehir Valiliği ve Kırşehir Belediyesince ortaklaşa açılan stantta şehrimizin tarihi, kültürel ve termal turizmde kazandığı ivmeye yer verilirken, standımız ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi topluyor. İlimizi anlatan standımızda broşürler, tanıtım materyalleri ve diğer görseller sergileniyor. Belediye Aile Yaşam Merkezi ebru kursu ve resim kursu hocaları eşliğinde katılımcılar ebru ve boyama denemesi yapıyor.  Ayrıca ilimizi tanıtıcı yöresel ürünlerimiz konuklarımıza ikram edilirken,  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu tarafından Kırşehir türkülerinden örnekler sunuluyor.
Fuara katılan Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci; “Kırşehirimiz tarihi, kültürel ve ilmi değerleri ile Anadolu’nun parlayan bir şehridir. Aşıkpaşa, Cacabey, Ahi Evran-ı Veli gibi günümüze ışık tutan alp-erenlerin şehri Kırşehir aynı zamanda Neşet Ertaş gibi  ünlü saz ve söz üstadlarının  yaşadığı bir kültür şehridir. Bunun yanı sıra son yıllarda Belediye Başkanlığımızca projelendirilen Kent Park ve Ahi Evran-ı Veli Külliyesi gibi şehrimizin imajını değiştiren projelere de hemşehrilerimiz ve dışarıdan gelen misafirlerimiz büyük ilgi gösteriyor.” şeklinde konuştular.
İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizin oluşturduğu dernek yönetici ve üyelerinin yanı sıra İl Vali ve Belediye Başkanlarının ziyaret ettiği standımızda yapılan canlı yayınlarla şehrimizin tanıtımı da yapıldı .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir