İnsan haklarının ön planda olduğu günümüzde milletlerin gelişmişlik düzeyleri bireye ve özellikle de kadınlara verdiği değerle ölçülmektedir. Öyle ki, ne kadar kalkınmış olursa olsun kadına hak ettiği değeri vermeyen ülkeler medeniyet yolunda geri kalmış ülkeler olarak kabul edilmektedir.

Toplumun ve ailenin temel direği olan kadınlarımız, bazen fedakâr bir anne olarak çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında bazen de erkeğin can yoldaşı olarak hayat yükünün paylaşılması noktasında önemli bir rol üstlenmektedir.

İnsani değerlere önem veren yüce dinimiz ve milletimiz de kadını toplumun ve ailenin temeli olarak görmüştür. Özellikle son yıllarda devletimiz, çağın gereklerine ve toplumun ihtiyaçlarına uygun olarak kadının sosyal, kültürel ve iktisadi hayattaki yerini güçlendirmeye yönelik önemli düzenlemeler yapmıştır. Bu düzenlemelerle devletimiz, geleceğin kadınları ve anneleri olacak kızlarımızın iyi bir eğitim alması, çalışkan, üretken, başarılı ve kültürlü bireyler olarak yetişmesi için gerekli hassasiyeti ve çabayı sürdürmektedir.

Bu kapsamda, kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla Valiliğimizce “Kadına Hürmet, Çocuğa Şefkat Projesi” başlatılmıştır. Proje kapsamında yapılacak eğitimlerle, toplumun bilinçlendirilmesi ve kadına yönelik şiddeti doğuran nedenlerin ortadan kaldırılması amaçlanmıştır.

Yine proje kapsamında yapılacak değerlendirme ile “En Fedakâr Eş, En Yaşlı Anne, En Uzun ve Mutlu Evlilik” yapan kadınlarımız belirlenerek Valiliğimizce ödüllendirilecektir.

Bu duygularla, hayatın her alanında varlığı, fedakârlığı ve emeğiyle büyük bir yer dolduran, bizleri büyüten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılık beklemeden veren kadınlarımızın şiddetten uzak, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesi dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Necati ŞENTÜRK
Kırşehir Valisi

 

Eşimiz, arkadaşımız, kızımız, ablamız, kardeşimiz olarak hayatımızın her noktasında önemli bir yerde bulunan kadınlarımız; bugünümüzün ve geleceğimizin en kıymetli değerleridir diye kaydeden Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci; “Türk toplumunda kadın baş tacıdır. Toplumun ve ailenin en önemli yapı taşıdır. Kadın; fedakârlığın, şefkatin, sabrın ve özverinin sembolüdür. Toplumumuzun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru Türk kadını; daima özveri ve sevginin kaynağı olmuştur.
Kurtuluş Savaşında vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan cefakâr kadınlarımızın, toplumsal hayatta hak ettiği yere gelmesi katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesi tüm toplumun sorumluluğundadır.
8 Mart tarihi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Bizler kadınlarımızı senenin sadece bir gününde değil, her gününde hatırlayarak, onlara gereken hassasiyeti göstermeliyiz. Bu vesileyle başımızın tacı kadınlarımıza saygılarımı sunuyor, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum.” dedi
Yaşar Bahçeci
Kırşehir Belediye Başkanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir