Kırşehir Belediyesi’nin projesi olan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğinin katkılarıyla yapılmakta olan Ahi Evran Külliyesi çalışmaları Ahilik Etkinlikleri için yoğun bir şekilde devam ediyor.
kulliye Çalışmalar kapsamında sahne arkası, sahne, destek birimleri ve çok amaçlı servis birimlerinin betonarme imalatları tamamlandı.
Tören alanının traverten yer döşemeleri Ahilik törenlerine kadar bitirilecek. Çalışmalar bittiğinde Ahi Meydanı, 28 Eylül’de yapılacak olan Ahilik Törenlerine hazır hale gelecek.
Ahi Külliyesi projesinde yer alan Ahi Meydanının 26. Ahilik Haftası Kutlamalarında ev sahipliği yapması için hızla çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Bahçeci, “Ahi Külliyesi projemiz tamamlandığında Cumhuriyet tarihinin ilk Külliyesini sahip olacağız. Projemizin tamamı içerisinde Ahilik Araştırma Kütüphanesi, Arasta/Bedesten, Ahilik ve Astronomi Müzesi, Usta ve Esnaf Odaları, Dükkânlar, Şadırvan, Sahne ve Tören Alanı, Butik Konaklama Tesisleri ve Yeme -İçme Mekânları ile Kırşehir’imize yakışır çok güzel bir külliye projesi olmuş olacak.  Bu sadece bir külliye çalışması değil, ülkemize mal olmuş devletimizin de sahiplendiği büyük bir projedir. Projemizle Ahi Evran-ı Veli Hazretlerinin türbesinin bulunduğu Ahi Evran Camii alanını canlandırarak bir kültürel mirası yaşatacağız. Bu açıdan yaptığımız çalışmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Gece gündüz çalışarak külliyemizin meydanını Ahilik Haftasına yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir