Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin “Birlikte Çalışalım, Güvenle Yaşayalım’ projesi kapsamında camilerde yaptığı bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.
polis  Toplumun üyelerinin mala karşı işlenen suçlara yönelik önleyici güvenlik hizmetlerine aktif olarak katılımını sağlayarak, olay ve mağdur sayısını azaltmak, böylece mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında hazırlanan ve 21 Ocak 2013 tarihinden bu yana yapılan çalışmalarla 11 bin 705 vatandaşa ulaşılan “Birlikte Çalışalım, Güvenle Yaşayalım’ projesi faaliyetleri çerçevesinde  cami cemaatine yönelik başlatılan bilgilendirme ve bilinçlendirme uygulamalarına devam ediyor.
Toplum Destekli Polisler, Kapucu, Çarşı ve Ali Çam Camileri’nde cemaate genel güvenlik ve dolandırıcılık konularında bilgiler verirken Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık olaylarına karşı camilerde de broşürler dağıtarak, vatandaşları uyarmaya devam ediyor.
Polisle halkın işbirliğini geliştirmek ve mala karşı işlenen kontör dolandırıcılığı, sahte para, uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlarla mücadele etmek amacıyla hazırladığı ‘Birlikte Çalışalım, Güvenle Yaşayalım’ projesi kapsamında Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılara karşı bilinçlendiriyor. Kapucu, Çarşı ve Ali Çam Camileri’nde  bilgilendirme yaparak bilgilendirici ve bilinçlendirici broşür dağıtan Toplum Destekli Polisler konuya ilişkin,  “Siz vatandaşlarımızı cep telefonlarından arayarak para talep edenlere inanmayın ve para göndermeyin. Kredi kartı ve şahsi bilgilerinizi vermeyin. Görüşmeyi sonlandırarak telefonunuzu kapatın. En yakın adli birime veya savcılığa giderek bildirimde bulunun” şeklinde uyarıcı açıklamalar yapıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir