Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Şehir Özel İdaresi tarafından hazırlanan “Kırşehir Biyogaz Tesisinin Kurulması Projesi”nin imza merasimi yapıldı.

imzaVilayet Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza merasimine Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Şehir Genel Meclis Başkanı Şuayıp Soysal, Şehir Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahamattin Öztürk, Ticaret ve Endüstri Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ziraat Odası Başkanı Bekir Tan, AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız konusunda müessese yetkilileri katıldı.

Kurulacak tesisler ile ilgili sunum yapılmasının hemen peşinden konuşma yapan Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın nitelikli projelere her vakit destek verdiğini ve bu yıl güdümlü proje desteğinin ilk kez uygulandığını belirtti.

Biyogaz tesislerinin kurulduktan 4 sene sonra kendini amorti edeceğini ve kurulduğu bölgeye hareket getireceğini ifade eden Sayın Valimiz; “2013 senesi içerisinde Ahiler Kalkınma Ajansı, “Kırşehir Biyogaz Tesisinin Kurulması” projesinin ön uzlaşma metnini imza atmıştır. Proje ile beraber, hayvan atıklarının etrafa zarar vermeden geri kazanılması ve ekonomik gelir ele geçirilmesi tasarılanmaktadır. Bu proje, örnek bir proje olacaktır. Yılda 500 kw’lık elektrik imalatı amaçlanmaktadır. İleriki zamanlarda bu imalatın iki katına da çıkarılması tasarılanmaktadır. AHİKA, bu proje dahilinde 2,5 milyon TL kaynak sağlamış olup, projenin toplam bütçesi 5 milyon 235 bin TL’dir.” dedi.

Program, Valiliğimiz ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği’nin projeyi imza atması ile bitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir