Kurban Bayramı öncesinde başlatılan ve yoğunlaştırılan çalışmalarla Emniyet Müdürlüğü ‘Sıfır’ mağduriyet parolası ile bayram çalışmalarını sürdürüyor.
bayram  Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü, halkı bilgilendirerek olayları daha meydana gelmeden önlemek böylece mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla yürüttüğü Birlikte Çalışalım Güvenle Yaşayalım Projesi kapsamındaki faaliyetlerini Kurban Bayramı münasebetiyle dolandırıcılık ve sahte para suçlarına yoğunlaştırdı.
Özellikle Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların alış veriş yaptığı kalabalık alanlarda denetimlerini ve devriye ekiplerini artıran Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü kurbanlık hayvan pazarında da aynı titizlikle uygulamalarını sürdürüyor.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevleri Asayiş ve KOM şube ekipleri ile birlikte hem alış veriş için kurban pazarına gelen vatandaşlar ve esnafı bilgilendirdi.
Yüz yüze sözlü olarak ve dağıttıkları broşürlerle vatandaşları dolandırıcı ve hırsızların son taktikleri hakkında bilgilendiren Toplum Destekli Polisler şüphelendikleri araç ve kişiler hakkında vakit kaybetmeden 155 Polis İmdat hattına bildirimde bulunulması istediler. Genellikle halkın yoğun olduğu yerleri ve böyle bayram zamanlarını seçen suçluların duyarlı vatandaşların bulunduğu ortamları zaten tercih etmediklerine vurgu yapan Kırşehir Emniyet Müdürlüğü görevlileri güvenlik hizmetlerini yürütürken halk desteğinin olmazsa olmaz bir unsur olduğunu söylediler. Hayvan Pazarı görevlilerine Sahte Para Tanıma Makinesi de veren Emniyet Görevlileri yüksek miktardaki toplu para alış verişlerinde ve şüphelendikleri her durumda kagıt paraları bu makineden kontrol edebileceklerini ve kolayca sahte olup olmadıklarını anlayabileceklerini belirttiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir