Sayın Valimizin “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

Saygıdeğer Kırşehirliler,

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak amacıyla 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlattığı özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin 95. Yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

19 Mayıs, Anadolu’yu işgal ederek Türk Milletine yaşam hakkı tanımayan işgalcilere karşı Mustafa Kemal önderliğinde kurtuluş ve özgürlük meşalesinin ateşlendiği ve dalga dalga tüm Anadolu’ya yayılan büyük ve kutlu bir yürüyüşün ilk adımıdır.

Hür, bağımsız ve insanca yaşamak; onurunu, namusunu ve sahip olduğu tüm değerlerini çiğnetmemek uğruna verilen bu mücadele neticesinde milletimiz, kutlu yürüyüşünü zaferle taçlandırmıştır.

Bu kutlu yürüyüşü başlatan Büyük Atatürk, yeni bir dönemim başlangıcı olan bu önemli günü Türk Gençliği’ne armağan etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ecdadımızın bin bir zorlukla elde ettiği ve bizlere miras olarak bıraktığı ülkemize sahip çıkacak olan Türk Gençliği’ne duyduğu inancı ve güveni “Bütün ümidim gençliktedir!” sözleriyle ifade etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde başlatılan ve milletimizin desteği ile tüm yurda dalga dalga yayılan milli mücadelemizin genç nesiller tarafından her zaman hatırlanması, yaşatılması ve anlaşılması büyük önem taşımaktadır.

Sevgili Gençler,

Sahip olduğunuz gençlik, insan ömrünün en kıymetli ve en verimli zamanıdır. Bunun yanında, hem kendinizin hem de ülkenizin geleceği adına önemli kararlar aldığınız, hedeflerinizi gerçekleştirme fırsatı bulduğunuz etkin bir dönemdir. Bu nedenle genç nesiller, her dönemde ait olduğu toplumun yükselen dinamiği ve enerji kaynağı olmuştur.

Bu gerçeğin farkında olan milletler de varlığını devam ettirebilmek için gençliğine büyük ümit bağlamakta ve gelecek planlarını onlar üzerine kurmaktadır.

Jeopolitik konumu itibariyle geçmişten günümüze kadar düşmanların sahip çıkmak istediği ülkemizin korunması ve sonsuza kadar yaşaması için sağlıklı düşünen, çağdaş bilgilerle donanımlı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, birlik ve beraberliğini koruyan bir Gençliğe ihtiyacı vardır.

Ülkemizin kalkınarak hak ettiği refah seviyesine ulaşmasının yolu da gençlerimizin kendilerini iyi yetiştirmesinden, demokrasiye ve insan haklarına saygılı, ülke meselelerine duyarlı, okuyan, araştıran, sorgulayan, üreten bireyler olmasından geçmektedir.

Bizler, sizlere güveniyoruz. Atalarımızdan devraldığımız bayrağı yılmadan, usanmadan, artan bir azim ve kararlılıkla hedefe ulaştıracağınıza inanıyoruz.

Bu duygularla, geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizin ve Aziz Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

Başkan Bahçeci 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Nedeni ile Bir Mesaj yayınladı

Başkan Bahçeci, yayınladığı mesajında şunları kaydetti:‘’Bundan 94 yıl önce her köşesi düşmanlar tarafından işgal edilmiş kutsal vatan topraklarını kurtarmak için yola çıkan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan Anadolu’ya ayak basmıştır. Orduları dağıtılmış toprakları paylaşılmış ve kurtulmak için çareler arayan Türk Milleti, Samsun’dan parlayan bu ışık etrafında toplanmıştır.

Başlatılan Milli Mücadele ile binlerce şehit verilerek kazanılan zaferler sonucunda, var olduğu günden beri esaret nedir bilmeyen yüce milletimiz bağımsızlığına, Milli Egemenliğe ve Cumhuriyete kavuşmuştur. Milletimizin kendi küllerinden yeniden doğuşunun sembolü olan bu tarihten sonra, bağımsızlık mücadelesi vatan topraklarının her köşesine dalga dalga yayılmıştır.

Tarihimizin akışını değiştiren bu olaydan sonra milletimiz kenetlenerek eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanı olan Milli Mücadeleyi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmüştür. Böylesine büyük anlamlar taşıyan 19 Mayıs, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize verdiği değerin ve Cumhuriyetin onların omuzlarında yükseleceğine olan inancının ifadesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu güne anlam katan gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en iyi dileklerimle kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum.”
Rektörümüz Prof. Dr. Kudret Saylam’ın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin 95. Yıldönümünü, bu yıl, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan facia nedeniyle buruk kutluyoruz. Bu vesile ile maden şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve tüm ülkemize sabır; yaralı olarak kurtulanlara da acil şifalar diliyorum. Temennimiz ülkemizde buna benzer faciaların bir daha yaşanmaması ve milletimizin benzer bir acıyı bir daha yaşamamasıdır.
Ülkemizin kurtuluş mücadelesinde ilk adımın atıldığı bu günde, Ulu Önder Atatürk “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracak” sözleriyle Milli Mücadele’yi başlatmıştır. 19 Mayıs, bağımsızlık yolunda Türk milletinin azim ve kararlılığının önemli bir göstergesi, Atatürk’ün Türk Milletine ve özellikle gençliğe olan inancının bir ifadesidir.
19 Mayıs’ta yakılan bağımsızlık ateşi Türk milletinin mücadele ruhunu güçlendirmiş ve milletin birbirine kenetlenmesini sağlamıştır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından kurulun Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün hala dimdik ayakta durmaya ve geleceğe emin adımlarla yürümeye devam etmektedir. Bu süreçte gençlere büyük görevler düştüğünü düşünen Atatürk, geleceğimizin mirasçıları gençlere bu güzel günü armağan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının sonsuza kadar korunmasında, milletimizin birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam etmesinde gençlerimizin ve bizlerin sorumluluğu büyüktür. Bu değerli emaneti yaşatmak ve korumak dileğiyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Prof. Dr. Kudret Saylam
Rektör

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir