Kırşehir İl Müftülüğünce 22 Nisan – 14 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenen Aday Memurları Temel Eğitim kursu başladı. İl Merkezi, İlçeler Kasaba ve köylerde görev yapan Aday Din Görevlilerine yönelik olarak Hizmet İçi Eğitim Kursu başladı.
diyanet-egitim       Diyanet İşleri Başkanlığınca taşra teşkilatında yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Kırşehir İl Merkezi ile ilçeler,kasaba ve köylerde görevli Aday İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımların katıldığı Hizmetiçi Eğitim Kursu 22 Nisan 2013 Pazartesi günü başladı. 22 Nisan – 14 Haziran 2013 tarihleri arasında verilecek olan Hizmetiçi Eğitim Kursunda kursiyerlere “ Din Hizmetleri ve Din görevliliği, Fıkıh bilgisi, Yaygın ve Yetişkin Din Eğitimi Bilgisi, Kur’an Yorumu ve Tefsir Bilgisi, İmamlık ve müezzinlik Becerisi, Diğer Dinler ve İnanç Esasları Bilgisi, Din Bilim Kültür ve Ahlak Bilgisi, Mevzuat, Din Hizmetlerinde iletişim ve Rehberlik, Hadis ilmi ve Siyer Bilgisi, Hutbe ve Vaaz Hazırlama ve Sunma, Kur’an Öğretim Teknikleri bilgisi, Tecvit, Kur’an-ı Kerim’i doğru okumanın önemi ” konuları işlenecek.
İl Müftüsü Mustafa Balık “Düzenlenen bu Hizmetiçi Eğitim Kursuna katılan bütün arkadaşları kutluyorum. Kursta verilecek olan derslerden alacağınız kazanımları meslek hayatınız boyunca devam ettireceğinizden eminim. Bizler böyle kursların görevliler açısından faydalı olduğu düşüncesindeyiz. Her görevlinin belli bir oranda düzenlenen bu kurslardan istifade ettiği düşüncesindeyiz. ”dedi.
Daha sonra İl Müftüsü Mustafa Balık kursiyerlere ve kurs öğreticilerine teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir