23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de coşku ile kutlanıyor.

Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları “Şenlik Yürüyüşü” ile devam etti.

Yürüyüşün ardından 30 Ağustos Zafer İlk Okulunda başlayan kutlamalara Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Vekili Jan. Yb. Muzaffer Canbal, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, il protokolü, sivil toplum kuruluşu başkanları, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan 30 Ağustos Zafer İlkokulu Müdürü Ergün Bektaş, yaptığı konuşmasında, Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği tarih olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94. Yıldönümünü kutladı.

Dünya üzerinde çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünyayla paylaşan ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğunu belirten Bektaş, “Büyük Önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak Milli bayramımız olan 23 Nisanları bu duygu ve düşüncelerle çocuklara armağan etmiştir.” dedi.

Öğrencilerin şiirler okuması, dans ve halk oyunu gösterileri ile devam eden program, uğur böceği kıyafeti giyen öğrencilerin, üzerinde Barış, Kardeşlik, Hoşgörü ve Sevgi yazan balonları gökyüzüne bırakmaları ve ardından yine Büyük Atatürk posterinin gökyüzüne bırakılması ile devam etti.

Buradaki tören, 30 Ağustos Zafer İlkokulu öğrencilerinin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye hediye sunmaları ile sona erdi. (Valilikten)
Çocuklar 23 Nisan Şenliğinde Doyasıya Eğlendi

Kırşehir Belediyesi’nin gelenekselleştirdiği 23 Nisan Çocuk Şenliği İkiz Arası Kent Park’ta yoğun bir katılımla gerçekleşti.

23 Nisan Salı Günü saat 14.00’de gerçekleşen şenliğe Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile çok sayıda çocuk ve ailesi katıldı.

Şenlikte birbirinden eğlenceli oyun ve etkinlikler ile müzik ve dans gösterileri, yüz boyama ve palyaço gösterileri yer aldı.

Çocukların bu güzel günde bu güzel havada bayramlarını en güzel şekilde kutladıklarını belirten Başkan Bahçeci; “ Gelenekselleştirdiğimiz bu etkinlikler ile her yıl çocuklarımızın yüzünde mutluluk oluşturuyoruz. Bu da bizi Belediye olarak çok mutlu ediyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği bu günü yeni açtığımız İkiz Arası Kent Park’ta yoğun bir kalabalıkla kutladık. Bu etkinliği her yıl düzenleyerek çocuklarımız çocuk olma tadını yaşacaklar”  (Belediyeden)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir