Kırşehir Belediyesinin kültür hizmetlerine destek vermesi kapsamında Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Veli Ünsal’ın Eskiçağda Kırşehir ve Çevresi“ isimli araştırma kitabı kültür hayatımıza katıldı.
kültür yayınları  Kitabın önsözünde okuyucuya “İç Anadolu Bölgesinin Orta Kızılırmak Bölümünde yer alan Kırşehir, geçmişi çok eskilere dayanan, zengin ve kültürel mirasa sahip şehirlerimizden biridir” diye seslenen ve Kırşehirlileri kültür ve sanat faaliyetleriyle buluşturan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci “ Kırşehir Belediyesi olarak eğitim ve kültür hizmetlerine özel önem veriyoruz. Kırşehir’in bütün değerlerinin, kültürel ve ekonomik zenginliklerinin gün yüzüne çıkarılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına bizi için çok önemli. Bir şeyin kıymeti uğrunda harcanan emek ve değerinin ne olduğunun bilinmesidir. Bu sebeple kültürel çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
Yrd. Doç. Dr Veli Ünsal tarafından hazırlanan kitap Kırşehir Belediyesinin bu güne kadar çıkartmış olduğu 11’inci Kültür Yayını. Kitap 236 sayfadan oluşmakta olup Kırşehir’in genel coğrafi özellikleriyle başlıyor. Kırşehir Bölgesinin tarih öncesi çağları, tarihi çağları ve yerleşmeleri anlatılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir