Dünya Engelliler günü eğlencesinde engelli öğrencilerle Kırşehir protokolü doyasıya eğlendi.
Kırşehir Valiliği Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon merkezinde düzenlenen eğlence programında öğrenciler performansları ile ayakta alkış aldı.
Dünya Engelliler Günü dolayısı ile düzenlenen programa, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Arif Atak ile birlikte engelsiz yaşam merkezi öğrencileri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Arif Atak, “Unutulmamalı ki hepimiz birer engelli adayıyız. Verilen imkanlar doğrultusunda burada bulunan kardeşlerimizin her türlü ihtiyacını öğretmenlerimiz vasıtası ile giderirken onlarla da yakinen ilgilenme imkanını buluyoruz. Onlar bu merkezlerde hayata olumlu bakmayı öğrenirken, bir yandan da öğretmenlerimiz aracılığı ile rehabilite oluyor.” dedi.
Kırşehir’de on yıl önce böyle binaların bu denli tam donanımlı merkezlerin hayal bile edilemediğini ifade eden Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Sosyal Devlet olarak sorumluluğumuz sadece yaşlı, yoksul, düşkünü değil engelli vatandaşlarımızı toplumdan soyutlanmadan, toplumla bir bütün olarak yaşamalarını sağlamaktır. Özürlü vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, özürlülere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket ederek, özürlü vatandaşların hayatlarını daha da kolaylaştırması gerekmektedir. Bizler onların haklarını daima gündemde tutuyor ve önemsiyoruz. Bu hizmetlerin buralara ulaşmasına vesile olan herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.
Geceye Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneğinin ziyaretinin ardından katılan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ise konuşmasında “Onlar ayıplanmamalı kimi doğuştan kimi ise sonradan engelli oluyor.” ifadelerini kullandı.
Program Kırşehir Valiliği Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hazırladığı gösterinin ardından yine öğrenciler tarafından hazırlanan serginin gezilmesi ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir