Ahiler Kalkınma Ajansı’nın teklife açtığı “Doğrudan Faaliyet Desteği” kapsamında Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak hazırlanan “Kırşehir Doğal Taş Sektör Analizi ve Yatırım İmkânları Raporunun Hazırlanması” adlı proje onaylandı.
proje-kabul  Konu ile ilgili açıklama yapan TSO Başkanı Ekicioğlu, “Kırşehir TSO olarak projelere verdiğimiz önem malumunuz. İlimizde proje kültürünü daha yaygın hale getirmek, örnek olmak için çalışmalarımız devam ediyor. Ahiler Kalkınma Ajansı’nın teklife açtığı doğrudan faaliyet desteği kapsamında Oda olarak hazırladığımız “Kırşehir Doğal Taş Sektör Analizi ve Yatırım İmkânları Raporunun Hazırlanması” adlı projemiz onaylandı. Proje kapsamında, Kırşehir il ve ilçeleri içinde yer alan doğal taş rezervleri araştırılacak, potansiyel yatırım imkânları belirlenecek ve rezervlerden nasıl faydalanılacağının araştırılması için doğal taş sektör raporu hazırlanacak. Hazırlanacak fizibilite ve sektör raporu ile birlikte yeni maden tesislerinin oluşmasına imkan yaratılarak Kırşehir’e yatırım teşvik edilecek.
Ayrıca madencilik sektörü için ticari potansiyel farkında lığı oluşturulacak. Kırşehir’in yatırımcı çekmekteki en büyük sorunu tanıtım eksikliğidir. Proje ile bu eksikliğin giderilmesini amaçlıyoruz. Hazırlanacak sektör raporu ile potansiyel yatırımcıların kafalarındaki sorular giderilmiş olacak ve yatırımları için danışacakları bir belge olacaktır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir