Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN tarafından yapılan açıklamaya göre İnternet Servis Sağlayıcılarına ve Kurumsal Abonelere verilen İnternet Ücretlerinde indirime gidilecek.

Özellikle Geniş Bant İnternet Hizmetlerinin daha fazla kurum ve nokta tarafından kullanılmasının daha başarılı bir internet deneyimi sunacağını düşünen Bakanlık tarafından alınan bazı kararlar uygulanmaya başlandı.

Metro Ethernet İnternet hizmetinde indirime gitmeyi planlayan Bakanlık bu konudaki çalışma için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) nın da onayının alındığını belirtti.

Yapılacak olan indirimler sonrasında İnternet Servis Sağlayıcılarına daha uygun fiyattan internet dağıtma imkanı sağlanmış olacak. Rekabet kapsamında da firmalar daha fazla indirim yaparak müşterilerine daha sorunsuz bir çözüm sunabilecekler.

Metro Ethernet İnternet hizmetini alan kurumlara 24 ay veya 36 aylık abonelikler almaları durumunda 3.000 TL ile 11.000 TL arasında değişen oranlarda indirim sağlanmış olacak. Bu indirimler sayesinde de firmalar buradan kazandıkları parayı başka işlerde ve teknolojik gelişmelerde kullanabilecekler.

Bunun yanında da İnternet Servis Sağlayıcıları daha uygun fiyata aldıkları Geniş Bant İnternet Hizmeti daha Uygun Fiyatlardan tüketiciye sunacaklar. Yani Kurumsal bazda yapılan indirimler Bireysel bazda da hissedilecek.

Bu indirimlerin yakın dönemde tekrarlanması ve En Pahalı İnternet Hizmeti kullanan ülkeler sıralamasında birkaç basamak geriye düşme planları da Bakanlık tarafından üzerinde çalışılan bir plan.

Bakalım gerçekten bu indirimler Kullanıcıya yansıyıp, bireysel anlamda da Daha Ucuz İnternet alabilmemiz mümkün olacak mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir