Kırşehir Tarım İl Müdürü Kenan Şahin, hasat sezonunun başladığını bildirerek ”Kırşehir’de hasat, geçen yıla göre yüzde 50 arttı” dedi.
tarim-il  Şahin açıklamasında, “Bütün ektiğimiz hububat ürünlerinin hasat sezonunu başlattık. Şu ana  kadar ekili alanlarda yüzde elli hasat artışı oldu. Geçen yıllara ve önceki yıllara göre ciddi bir artış söz konusu. Bu çiftçi ve bizler için sevindirici bir durum. Burada iki noktada sıkıntılarımız oluştu. Süne ile ilgili mücadelemizi başlattık 178 bin dekar alanda 75 köyde süne ile mücadele yapılıyor. Ofiste yapılan kontrollerde de herhangi bir soruna rastlanılmadı. Kırşehir besicisi, hayvancısı sapla samanla ilgili herhangi bir sorun yaşamadı” ifadelerini kullandı.
İç Anadolu bölgesinde en çok müzdarip olunan noktanın ve en önemli konunun anız yangınları olduğunu kaydeden Şahin, “Anız yangınlarında vatandaşlık hassasiyetleri noktasında sıkıntımız var. Çevre İl Müdürlüğü, Jandarma ve Tarım teşkilatı çok hassasiyetli davranıyor. Anız yangını doğanın felaketidir. Bunun için vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu yılki ürün ve saplarımız, yanmaya daha çok müsait. Bir yere ateş düştüğü zaman her yeri yakacak kadar güçlü saplarımız var. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerinde getirmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.
[color-box]- HASAT SEZONU BAŞLADI
– KIRŞEHİR’DE HASAT, GEÇTİĞİMİZ YILA GÖRE YÜZDE 50 ARTTI[/color-box]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir