Kırşehir Kent Konseyi  sofralara anlam katan yöresel yemekleri ev hanımlarının ve restoranların menüsüne eklemek, unutulan lezzetleri yeniden gün yüzüne çıkarmak amacıyla ikincisi düzenlenen yöresel yemekler kursu başlıyor.
yoresel-yemekler  Eğitmenliğini Yardım Sevenler Derneği Kırşehir Şubesi Başkanı Nurten Büyüksaraçoğlu’nun üstlendiği ve 2012 Ekim ayında başlayıp Ocak ayında biten ilk yöresel yemekler kursunun ardından gelen talep doğrultusunda ikincisi düzenlenen yöresel yemekler kursu başlayacak.
Kırşehir yöresine ait olan, fakat günümüzde unutulan yemeklerin tariflerinin verileceği ve nasıl yapılacağının uygulamalı olarak gösterileceği ve her bir yemeğin hazırlanış şeklinin tek kademede anlatılacağı ikinci yöresel yemek kursu öncesi Yardım Sevenler Derneği Kırşehir Şubesi Başkanı Nurten Büyüksaraçoğlu, kursa katılacak kursiyerlerle birlikte bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi.
20 kursiyerin katılacağı ikinci yöresel yemek kursu öncesi Kent Konseyi toplantı salonunda düzenlenen istişare toplantısında, kurs saatleri belirlenirken, kursun hangi günler düzenleneceği de kararlaştırıldı. Nurten Büyüksaraçoğlu, toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yöresel yemek kursumuzun ikincisi için hanımlarla toplandık. Kursumuz ne zaman, hangi gün, saat kaçta, nerede olacak buna karar vereceğiz. İnşallah önümüzdeki hafta da kursumuz başlayacak. Kurs olarak değil de herkes bildiğini birbirine öğretecek” dedi.

– YÖRESEL YEMEKLER KURSU BAŞLIYOR
– NURTEN BÜYÜKSARAÇOĞLU KURSİYERLERLE İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir