Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, 24 Mart 2013 tarihinde yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) katılacak öğrencilere başarılar diledi.
sinav  Üniversite eğitiminin, gençlerin hayata daha donanımlı atılmasını sağlayacak önemli bir aşama olduğunu belirten Vali Özdemir Çakacak, “Öğrencilerimizin üniversiteye girişinde ilk adımı oluşturan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda emeklerinin karşılığını alacaklar” dedi.
Çakacak, “Kırşehir merkezindeki 26 okul ve E Tipi Kapalı Cezaevinde yapılacak olan sınavların huzur içinde gerçekleşmesi ve gürültü kirliliğinin önlenmesi için gerekli tedbirler Belediye Başkanlığımız ve İl Emniyet Müdürlüğümüzce alınmıştır. Şimdiye kadar yapılan sınavlarda olduğu gibi, elde ettikleri başarılarla Kırşehir’i “Eğitimde Ülkemizin Marka Kenti” haline getiren öğrencilerimizin 24 Mart Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavında da başarı çıtasını yükselteceklerine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Pazar günü saat yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş sınavında katılacak olan tüm öğrencilere başarılar diledi.
Bahçeci, “Üniversite eğitimi bireylerin daha donanımlı, hayata farklı açılardan bakarak kendilerini her alanda geliştirdikleri bir süreçtir. Bu sürece adım aşamasında olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Kırşehir eğitim alanında marka bir şehirdir. Yapılan bütün sınavlarda derece elde ederek Türkiye’nin en başarılı illeri arasına girmiştir. Bu başarının her geçen gün artarak devam edeceğini umuyorum. Bu yıl sınava; 1 milyon 850 bin, ilimizde ise 7 bin 192 öğrenci katılacaktır. Öğrencilerimize başarılar dileyerek, emeklerinin boşa çıkmaması, isteklerinin gerçekleşmesini canı gönülden istiyorum” dedi.
Pazar günü yapılacak olan YGS sınavının il koordinasyon toplantısı yapıldı.
YGS sınavı il koordinasyon toplantısı Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Profösör Doktor Kudret Saylam başkanlığında yapıldı. Toplantıya İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayatanın, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Şinası Kaya katıldı.
Rektör Kudret Salyam, “Kırşehir’de 7 bin 192 öğrenci YGS sınavına girecek. Sınav Kırşehir’de 27 binada gerçekleşecek” dedi. Sınava girecek öğrencilere uyarılarda bulunan Rektör Saylam, “Öğrencilerimiz yanlarında kimlik kartları ve sınav giriş evrakı dışında evrak getirmemeliler. Getirdikleri eşyalar emanetlere kabul edilmeyecek” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir