Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı düzenlenen törenle başladı.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Bedia- Köksal Güler İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Valimiz Sayın Özdemir Çakacak; “Gelişen dünyaya uyum sağlamanın yolunun kaliteli eğitimden geçtiğini söyledi.

Eğitim yatırımlarına her zamankinden daha çok ağırlık veren ülkemizin yegâne amacının uygarlık yarışında ön sıralarda yer almak olduğunu belirten valimiz Sayın Özdemir Çakacak; “Her toplum, geleceğini inşa edecek, ülkesini her platformda bir adım öteye götürecek bilgili, kültürlü ve çalışkan nesiller yetiştirmenin gayreti içerisindedir. Ülkeleri bu amaca ulaştıracak en önemli yol ise eğitimdir. İletişim ve teknolojinin akıl almaz boyutlara ulaştığı, sosyal ve ekonomik gelişmelerin yaşandığı, bilim ve sanatın altın çağını yaşadığı bir dönemde yaşıyoruz. Tüm bu alanlarda ilerlemenin ve gelişen dünyaya uyum sağlamanın yolu ise kaliteli eğitimden geçmektedir. Eğitim yatırımlarına her zamankinden daha çok ağırlık veren ülkemizin yegâne amacı da bu uygarlık yarışında ön sıralarda yer almaktır.” dedi.

Ailede başlayan öğrenme sürecinin en önemli kısmının okulda kazanıldığını ifade eden Valimiz Sayın Özdemir Çakacak konuşmasını şöyle sürdürdü:

Her öğrenci edindiği bilgi, tutum, davranış ve becerilerle kendisini hayata hazırlamakta ve ilk hedeflerini bu süreçte ortaya koymaktadır. Bugün okullarımızda verdiğimiz çağdaş eğitim sayesinde milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, kültürel zenginliğimizden evrensel değerlere ulaşan, geçmişten aldığı ilhamla geleceği inşa etmeye çalışan, ufku geniş, vicdanı hür nesiller yetiştirmekteyiz. Biz her eğitim-öğretim dönemini ülkemizin aydınlık yarınlara kavuşması noktasında yeni bir başlangıç ve önemli bir fırsat olarak görüyoruz.

Değerli Öğretmenler, Yurt ve dünya sorunlarına duyarlı, düşünme, algılama ve problem çözme yeteneği gelişmiş, milli ve manevi değerlerine bağlı, yeni fikirlere açık, kişisel sorumluluk duygusuna sahip, çalışkan bireyler yetiştirmek her milletin yegâne amacıdır. Bu amacı gerçekleştirecek olanlar ise sizlersiniz. Bizler ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğinize inanarak sizlere emanet ediyoruz. Onları ailesine, milletine ve ülkesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetiştirmeli, küçük dağarcıklarını bilgi ile donatmalı, yüreklerine sevgi tohumları ekmelisiniz. Onlara verdiğiniz her doğru bilgi, aşıladığınız her evrensel değer ülkemizin daha aydınlık yarınlarla buluşmasını sağlayacaktır.

Konuşmasında öğrencilere ve velilere de seslenen Valimiz Sayın Özdemir Çakacak; “Ülkemizin sizlerden beklentisi her geçen gün artıyor. Becerileriniz ve gelecekten beklentileriniz doğrultusunda hedeflerinizi belirleyin ve bu hedeflere ulaşmak için yılmadan çalışın ki ülkemizin vizyonunu belirlemede söz sahibi olasınız. Hayatta karşılaşacağınız güçlükler sizleri hedeflerinizden alıkoymasın. Unutmayın ki gelecek hiç ummadığınız kadar yakınınızda. Başarılı olmak istiyorsanız zamanınızı iyi değerlendirin, çok okuyun ve derslerinize sıkı bir şekilde hazırlanın. Bizler, size inanıyor ve güveniyoruz.

Değerli Veliler, Kırşehir’in eğitimde başarılı bir kent olmasının temelinde siz değerli velilerimizin büyük katkısı olduğunu biliyoruz. Çünkü eğitimin önemini bilen siz değerli velilerimiz, eğitimin her kademesinde çocuklarına verdiğiniz desteğin yanı sıra idare ile kurduğunuz iletişim sayesinde çocuklarınızın eğitim sürecini adım adım izliyorsunuz. Bu ilginiz, okul idarecilerini ve öğretmenlerimizi gayretlendirerek çocuklarımızın eğitimine olumlu yönde yansımaktadır. Velilerimizin gösterdiği bu ilgiyi hayırseverlerimizden de görüyoruz. Onların katkıları ile yeni eğitim kurumları yapıyoruz. Buradan eğitime katkı sağlayan hayırseverlere de şükranlarımızı ifade ediyoruz,” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin eğitim ve öğretime katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, öğrencilerin temiz bir çevrede eğitimini tamamlamaları için belediye olarak her türlü desteği verdiklerini ve il merkezindeki okulların bahçelerini düzenlediklerini dile getirdi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okuduğu program, öğrencilerine ders kitaplarının dağıtımı ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir