TSO’DAN SERVİS ŞÖFÖRLERİNE UYARI

Kırşehir TSO Başkanı Selehattin Ekicioğlu, yeni eğitim öğretim dönemi ile birlikte servis şoförlerini uyardı.
Ekicioğlu, “Takdir edersiniz ki günlük yaşamımızın her safhasında trafik ile iç içe olmamız, motorlu araç ve sürücü sayılarının artması beraberinde “trafik güvenliği” kavramını da getirmiştir. Can ve mal güvenliğimiz için temkinli olmamız gereken konuların başında trafik kuralları geliyor.
Özellikle de okulların açıldığı, servislerin de yeniden aktif olmaya başladığı bugünlerde öğrenci velilerimize ve en önemlisi de servis şoförlerimize büyük görev düşüyor. Okul servis aracının arkasında mutlaka okul servis işareti bulunmalı. Böylece diğer araçlar sizin yaptığınız özel taşımacılığa karşı saygı göstereceklerdir” dedi.
Ekicioğlu, “İlköğretim taşımacılığı yapan servislerde özellikle koruyucu bir personel ya da rehber öğretmen bulunmalı. Ailelerin bu hususa dikkat etmelerini özellikle rica ediyorum.
Biz, siz servis şoförlerimizden bazı kural ve kaidelere uymanızı bekliyoruz. Denetim mekanizması sadece polislerle olmamalı. Bu mekanizma ailelerle, okul idaresiyle, dikkatli ve kurallara uyan servis şoförleriyle ve vatandaşlarda yarattığımız farkındalıkla olur. Bundan ötürü, daha duyarlı ve daha sorumlu davranmamız gerekmektedir” diye konuştu.
– KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YAŞAR BAHÇECİ:
– “EĞİTİM SOSYAL VE KÜLTÜREL GELİŞİMİ HAZIRLAR”

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci 2013-2014 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
İyi bir eğitimin gelecek yarınlar için önemli olduğuna değinen Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, mesajında, ”Eğitim;  sosyal ve kültürel gelişimin alt yapısını hazırlayan ve geleceğin temellerini atan önemli bir kavramdır. İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul bireyleri hayata hazırlayan, kültürel ve sosyal yönden gelişimini sağlayan ve öğrencilerin geleceğe yönelik hedeflerine ulaşmasını sağlayan eğitim yuvalarıdır.
yeni Hepimizin eğitim konusundaki düşüncesi Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vurguladığı gibi ‘fikri hür vicdanı hür, irfanı hür nesiller’ yetiştirmektir. Bu nedenle  Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerleyerek, çağdaş ülkeler arasında yerimizi alabilmemiz için, bilgi üretebilen ve değerlendirebilen, araştırma ve sorgulama yeteneğine sahip, bilimsel gelişmeleri takip eden öğrenciler yetiştirmek ve verdiğimiz eğitim-öğretimin kalitesini artırmak zorundayız.
Değerli Öğretmenlerimizin amacı, nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmaktır. Değerli velilerimizin okullarımızla sürekli iletişim ve işbirliği içinde olarak öğrenci-öğretmen-okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim öğrencilerinizin başarılarını arttıracaktır. Sevgili Öğrenciler; sizler bizim geleceğimizsiniz. En büyük amacımız okuyan,  araştıran, sorgulayan, sonuç alabilen, ülkesini, bayrağını, tarihini seven birer insan olarak yetişmenizdir. Bunun için çok çalışmalı, çok gayret etmelisiniz” dedi.
– EĞİTİM-SEN KIRŞEHİR ŞUBESİ YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ AÇIKLAMASI YAPTI

Kırşehir Eğitim-Sen Şube Başkanı Özdemir Beyhan yeni eğitim öğretim dönemi ile ilgili açıklama yaptı.
Beyhan, “2013-2014 eğitim-öğretim yılı tüm ülkemizde olduğu gibi Kırşehir’de de başlıyor. Okullarımız 4+4+4 gibi ucube bir yasa ile ilk ve ortaokullara dönüştürülerek eğitim emekçilerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz mağdur ediliyor.
Bir çok öğretmenimiz norm fazlası konumuna düşürülüyor. Öğrencilerimiz öğretmenlerinden koparılıyor. Okulları değiştiriliyor. Velilerimize de servis parası yükü getiriliyor. Eğitim ve öğretimde bütünlük bu yasa ile ortadan kaldırıldı.
Yasa ile tüm okulların normal öğretime geçmesi planlanırken tam tersi oldu. Normal öğretim yapan okullarımız bile ikili, üçlü hatta dörtlü öğretime geçti.
Siyasi iktidar her konuşmasında eğitim emekçilerini itibarsızlaştırarak, alo 147 öğretmen ihbar hattı kurarak eğitim emekçilerini şikâyet ettirmesinin meyvelerini almaya başlamıştır.
Geçtiğimiz hafta içerisinde Süleyman Türkmani İlkokulu idarecisi arkadaşımız fiili saldırıya uğrayarak darp edilmiştir. Buradan arkadaşımıza tekrar geçmiş olsun diyor, bu olayı şiddetle kınadığımızı bir kez daha ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir