Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri, vatandaşlara dolandırıcılığa karşı alınması gereken önlemleri tiyatro gösterisiyle anlattı.
polis  Kırşehir’de Nasuhdede Mahallesi, Bağbaşı Mahallesi ve Kayabaşı Mahallesi sakinlerinin katılımıyla son günlerde sık sık ünlüleri de hedef alan dolandırıcılarla mücadele için, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü daha öncekilerden çok farklı bir uygulamayı hayata geçirdi.
‘Birlikte Çalışalım, Güvenle Yaşayalım Projesi’ kapsamında bilgilendirmeye yönelik toplantılar tertip eden toplum destekli polisler, uyarılarının daha kalıcı olması için tiyatro gösterisi yapmayı tercih etti.
Tiyatro gösterisinde rol alan oyuncular da bizzat toplantıya katılan mahalle sakinleri arasından seçiliyor. Daha önce yaşanmış dolandırıcılık olaylarının konu edildiği tiyatro gösterilerinde vatandaş hem eğleniyor hem de dolandırıcıların yeni taktiklerini öğreniyor.
Maaşını yeni çeken bir emekliyi takip eden dolandırıcıların akıl almaz oyunlarının konu edildiği tiyatro gösterisinde, emekli vatandaş tüm parasını evine yardım yapma bahanesiyle gelen dolandırıcılara kaptırdı. Emekli vatandaşın dolandırıldığını anladığında, “Ben şimdi eşime ne diyeceğim? Mahvoldum” diyerek üzülmesi salonu dolduran kadın izleyiciler arasında gülüşmelere yol açtı.
Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Kırşehir İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, başta telefonla para dolandırıcılığı olmak üzere vatandaşların suçluların tuzağına düşmemesi için toplum destekli polislik faaliyetlerini aralıksız sürdüreceklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir