Kırşehir’de ‘Eğitimli Çocuklar Güvenli Yolculuklar’ projesi hayata geçti.
Okul servis araçlarında bulunan öğrenciler Toplum Destekli Polislik Büro Müdürlüğü ekiplerince bilgilendirilerek çocuklara balon,broşür ve etiket dağıttı.
trafik-egitimi  Kırşehir Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan ‘Eğitimli Çocuklar Güvenli Yolculuklar’ projesi kapsamında Ankara-Kayseri kara yolu üzerinde bulunan Kındam kavşağında okul servisleri hem trafik kuralları açısından hem de öğrenciler  proje kapsamında uyması gereken kurallar açısından bilgilendirildi. Toplum Destekli Büro Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, sabah erken saatte proje kapsamında Kındam kavşağında, servis araçlarını durdurarak kontrollerde bulundu. Polisler ikişerli guruplar halinde okul servislerine binerek hem öğrencileri kontrol etti .Hem de öğrencilere kuralları anlattı.
İlgi ile izlenen ve çocukların beğenisi toplayan uygulama ders saati süresine kadar bütün servis araçlarında uygulandı.
Proje ile Trafikte yapılan hatalar nedeni ile uğranan zararın en asgari düzeye indirilmesine katkı sağlamaya çalışılırken, ideal bir trafik kültürü oluşturmak amaçlanıyor. Trafikte neyin,nerede ve nasıl yapılacağı ise çocuklara hem teorik hemde uygulamalı olarak anlatılırken servis araçlarının düzeni ve çocukları koruma yöntemleri polisler tarafından takdir topladı.
Öğrenciler ise yapılan uygulamayı yerinde ve düzenli bulduklarını belirtirken aileleri ile seyahatlerinde de kuralları hatırlattıklarını söylediler.
– ÖĞRENCİLERE TRAFİK KURALLARI ANLATILDI
– TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK BÜRO ÖĞRENCİ SERVİSLERİNDE KURALLARI ANLATARAK BALON VE BROŞÜR DAĞITTI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir