LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) hazırlıkları tamamlanarak güvenlik tedbirleri alındı.
lysRektör Kudret Saylam, “Sınav için gerekli tedbirler alınırken eğitim de marka olmuş Kırşehir’in başarılı olacağına inanıyoruz” dedi.
Kırşehir Emniyet Müdürü Mustafa İncebay’ında katılımı ile gerçekleşen basın toplantısında konuşan Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Kudret Saylam, “LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 sınavları için Kırşehir’de gerekli hazırlıklar tamamlandı. Sınav öncesinde öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sınav saatinden öğrencilerimiz en az bir saat önce sınava girecekleri salon önünde bulunsunlar. Sınava gelirken, cep telefonu, saat, cüzdan ve metal eşya getirmemelerini önemle belirtirim. Sınav salonu girişlerinde emanet alınmayacağının bilinmesini isterim” şeklinde konuştu.
Kırşehir’in eğitimde marka şehir olmasının yapılacak sınavlarda Ahi Evran Üniversitesi tercihlerini ne oranda etkileyeceği sorusu üzerine Saylam, “Eğitimde markalaşmış Kırşehir’in ortaöğretim ve lise düzeyinde gösterilen başarının tesadüf olmadığını açıkça ortaya koymuştur. LYS sınavlarında da gerekli başarının ve üniversite tercihlerinde etkili olacağı kanaatindeyim. Kendisini kadrosu ve eğitim anlayışı ile geliştiren bir Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olduğunu her zaman göstermekte ve öğrencilerimizde tercihleri noktasında bunu görmekte bu durum inanmaktayım ki Kırşehir’e ve üniversitemize olumlu şekilde yansıyacaktır” ifadelerini kullandı.

– LYS HAZIRLIKLARI TAMAMLANARAK GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI
– REKTÖR SAYLAM, “EĞİTİM MARKASI OLMUŞ KIRŞEHİR İÇİN LYS’DE UMUTLUYUZ”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir