VALİMİZ SAYIN NECATİ ŞENTÜRK’ÜN
LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS) MESAJI
12 Mart 2017 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ilimiz genelinde 7 bin 704 adayın katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Bu sınavda başarılı olan öğrencilerimiz ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS)  10-11-17 ve 18 Haziran 2017 tarihlerinde katılacaklardır.
Hepimizin malumu olduğu üzere, eğitim hayatının önemli aşamalarından biri olan Lisans Yerleştirme Sınavı, gençlerimizin üniversite hayallerinin gerçekleşmesi yolunda attığı önemli bir adımdır.
Gençlerimiz, gelecekte hedeflediği mesleğe ulaşmak ve arzu ettiği bir üniversitede eğitim almak için sınavlara gece gündüz demeden sıkı bir şekilde hazırlandılar. Bu durumun öğrencilerimiz ve onlara her anlamda destek veren aileler ve öğretmenler için zor bir süreç olduğunun farkındayız.
Öğrencilerimizin eğitim hayatları boyunca edindikleri bilgi ve birikimlerini, heyecana ve strese kapılmadan sınava yansıtarak başarılı olacaklarına ve emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacaklarına yürekten inanıyorum.
 Yapılacak sınavın ilimizde sakin ve güvenli bir ortamda geçmesi için ilgili kurumlarımız tarafından gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Bu huzur ortamında gençlerimizin eğitimde ülkemizin marka kenti olan Kırşehir’in başarısını bir adım daha ileriye taşıyacaklarına olan inancımla, sınava girecek tüm gençlerimize başarılar diliyorum.
 Başkan Bahçeci ; LYS Girecek Gençlerimize Başarılar Diliyorum
             Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci bu hafta sonu yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı’na girecek adaylar için bir mesaj yayınladı.
         Sınavda tüm gençlere başarılar dileyen Bahçeci şunları kaydetti: “Yıllar boyu çalışmalarının karşılığını almak için ter dökecek gençlerimizi LYS’ye girmenin heyecanı sardı. İnsan hayatının önemli dönüm noktalarından biri olan üniversite sınavı sonrasında birçok gencimiz hayatını çizecek ve önemli bir engeli aşmış olacak. Bu zorlu sınav sonrası mesleklerini, dolayısıyla geleceklerini belirleyecek olan tüm gençlerimize başarılar diliyorum.
             Yaşamımızın bir döneminde bu zorlu sınavı aşmak için birçoğumuz çaba gösterdik ve tedirginlik ile karışık bir heyecan yaşadık. Ama bu heyecan LYS’de strese ve gerilime neden olmamalı. Sınavı kazanamamak dünyanın sonu olmadığı gibi, hazırlık döneminde ellerinden geleni yapan gençlerimiz asla ümitsizliğe düşmemelidir.
             10-11-17-18 Haziran 2017 tarihlerinde gireceğiniz sınavda heyecandan uzak kalarak, tüm bilgilerinizi kararlılıkla vereceğinizi umuyorum. Başta esnaflarımız olmak üzere herkesi sakin ve sessiz bir hafta sonu geçirmeye davet ediyoruz. Bu sessizlik gençlerimiz ve ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir.
Geleceğimizin teminatı olan gençlerin sessiz ve stressiz bir sınav geçirmelerini ümit ederek tüm adaylarımıza başarılar diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir