Kırşehirli 79 yaşındaki Abdullah Türk adlı vatandaş, Siirt’e 200 kişilik yurt yaptırdı.
kirsehirli-gurbetci  Danimarka’da yaklaşık 40 yıl boyunca çalışan Abdullah Türk, biriktirdiği paralarını Siirt’te hayır işlerine adadı. Hafta sonu Özel Rahimiye Erkek Öğrenci Yurdu’nda Siirt’teki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Türk, yurt yetkilileri yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Danimarka’da 40 yıl çalıştığını belirten Türk, ömrünün geri kalanını hayır işlerini yaparak geçirmek istediğini belirterek, “Kırşehir Kamanlıyım. Uzun yıllar yurt dışında kaldım. Ancak Allah ömür gösterirse geri ömrümün geri kalanını bölgede hayır işlerine adamak istiyorum. Şu an Siirt’te Özel İdare İl Müdürlüğü yanında 546 metrekare inşaat alan üzerinde yurt binasının kaba inşaatını yaptık. İnce İşlerini de Siirtli hayırsever kardeşlerime bırakmak istiyorum. Veysel Karan-i beldesinde 100 kişilik kurt daha yapmak istiyorum” dedi. Abdullah Türk, Siirt’te veya bölgenin başka yerlerinde neden cami değil de, yurt ve Kur’an Kursu yaptığı ile ilgili bir soruya, “Camiler sadece günde 5 vakit namaz kılınıyor. Yurtlarda ise hem namaz kılınıyor, hem Kuran okunuyor hem de talebe yetiştiriliyor. Hayrı daha fazladır. Ölmeden önce tüm mal varlıklarımı yurt yaparak Kur’an kursu açarak harcamak istiyorum” diye cevap verdi. Siirt’te 2 erkek ve 2 kız öğrenciyi okuttuğunu, Siirt’te 200 kişilik yurdun kaba inşaatı için de 600 bin lira harcadığını aktaran Türk, kaba inşaatında bizzat bir işçi gibi çalıştığını kaydetti. Türk, Antalya’da 10 dairesi daha olduğunu, onları da satarak yurtlar yapacağını sözlerine ekledi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ
Başbakan Erdoğan’ın Siirt ziyaretinde kendisi ile görüşme imkanı bulduğunu bildiren Türk, Başbakan Erdoğan’a hiç bir karşılık beklemeden yer verilmesi durumunda Kur’an kursu açacağını belirtti.
Başbakan Erdoğan, Kastamonu ziyaretinde halka hitap ettiği meydanda Kırşehirli Abdullah Türk’ten, “Kırşehirli bir yaşlı amca Siirt ziyaretinde benimle görüşerek, bu bölgede yurt ve Kuran kursu açmak istediğini söyledi. İşte kardeşlik budur, hiç bir karşılık beklemeden Güneydoğu’da yurt ve Kur’an kursları gibi hayır işleri yapan bu yaşlı adam aslında Türkiye’nin bir mozaiğidir. Biz İşte böyle bir milletiz” diye söz etmişti.
Yurdun eski mütevelli heyeti başkanı Celal Yumuşakhuylu ve yurt yetkililerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında, yapılan yurdun kapa inşaatının bittiğini, kalan ince kısımlarının ise hayırseverlerin yardımına kaldığı ifade edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir