Kırşehir Polis Meslek Yüksek Okulu mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı.  Polis Okulu Müdürü Müslim Kılıçaslan, “Okulumuzda teorik ve uygulamalı 22 ders dışında geniş ve hızlı bir bakış açısına inanıyoruz” dedi.
kirsehir-pmyo  Kırşehir Polis Meslek Yüksek Okulu bahçesinde düzenlenen törene Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Çevik, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile birlikte mezun polislerin aileleri katıldı.
Polis Okulu bando takımı eşliğinde tören alanına gelen mezun polisler ailelileri tarafından uzun süre alkış aldı.
Dönem birincisi polis memuru Salim Saygın’ın mezun adına yaptığı konuşma ile başlayan törende konuşan Saygın, “Kutsal bir görevi icra ediyoruz. Biliyorum ki bu gün bizler için ayrılık değil aksine bir başlangıçtır. Türk polisi daima atasının izinde olacaktır” dedi.
Öğrencilere hitap eden ve iki yıllık çalışma sonrasında göreve hazır olduklarını belirten Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Müslim Kılıçaslan, “Bizler geniş ve hızlı bir bakış açısına inanıyoruz. Sizler mesleki hayatınız boyunca burada öğrendiklerinizi uygulayacaksınız. Allah sizleri doğru olarak bildiklerinizden ayırmasın. Okulda kurduğunuz arkadaşlık ve aldığınız eğitimin sizlerle hayatınız boyunca geleceğini ümit etmekteyim” ifadelerini kullandı.
Heyecan içerisinde bekleyen polis adaylarına hitap eden Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Çevik ise Türkiye genelinde 7 bin 500 mezun verildiğini belirterek, ‘Unutmayınız ki verilen emirlerin yerine getirilmesinde mutlaklık yoktur. Yapılan iş hassasiyet gerektirmekte iken toplumsal olaylar ve suç örgütlerine yönelik müdahalelerde belli bir standart vardır’ dedi.
Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinin okul hayatları boyunca aldıkları derslerin görsel olarak tanıtımı öncesinde kapanış konuşmasını yapan Vali Özdemir Çakacak, “Toplumsal gelişim ve değişim oldukça hızlı yaşanıyor. Polis teşkilatımız vatandaşımıza yüksek nitelikli güvenlik hizmeti sunmak amacı ile yaşanan değişimlere paralel olarak yeniden yapılanma sürecine girmiş, nitelikli personel ihtiyacını gidermek için sizlerin eğitimine büyük önem vermiştir” şeklinde konuştu.
Polis Meslek Yüksek Okulu mezunları dönem birincisi ve derece yapan öğrencilerin ödüllerini almalarının ardından program yemin töreni ile son buldu.
– KIRŞEHİR POLİS MESLEK YÜKSEK OKULU MEZUNLARINI VERDİ
– DÜZENLENEN TÖRENDE AİLELER ÇOCUKLARININ FOTOĞRAFINI ÇEKMEK İÇİN YARIŞTI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir