Kırşehir’de dünyaya gelen bir bebeğin “mekonyum aspirasyonu” sonucu doğumdan sonra hayatını kaybettiği öğrenilirken, aile ölümle ilgili suç duyurusunda bulundu.
bebek-olumu  Edinilen bilgiye göre, Kırşehir’de bir hastanede doğum yapan S.A. isimli kadının bebeği, kalp atışlarının düzene konulamaması sonucu hayatını kaybetti. Aile, hamilelik sürecinde Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. F.K.C. tarafından farklı bilgilendirildikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunarak, “İhmal varsa sonuna kadar gideceğiz. Yoksa Allah’tan gelene karşı çıkmak gibi bir niyette değiliz. Adli tıp raporlarını bekliyoruz” dedi.
Aileye başsağlığı dileğinde bulunan hastane başhekimi Uzm. Dr. Cahit Uzunboy, bebeğin ailesi kadar üzüldüklerini belirterek, “Maalesef keşke başımıza gelmeseydi ama başımıza geldi. Anne bizim sürekli takip ettiğimiz bir gebe, 39. haftasına gelmiş bir doğum hastası. Suyunun gelmesi şikayeti ile hastanemize başvurdu. İlgili kadın doğum doktoru tarafından muayene edilmiş. Kendisi doğumun başladığı söylenerek hastaneye yatırılmış. Bebek doğuncaya kadar ultrosyonafik tetkikleri, bebeğin harici muayenesi, NTS dediğimiz kalp atışlarını gösteren tektik normal. Bebek doğduğunda kötü olarak doğdu. Kalp atışları zayıf ve solunumu yoktu. 3 doktor arkadaşımla birlikte olaya müdahale ettik. 1 buçuk saat uğraşmamıza rağmen bebeği canlandıramadık. Muayene esnasında bebeğin mekonyum ile kaplı olduğu görüldü. Bebeğin ölümünün mekonyum aspirasyonuna bağlı olduğunu düşünüyoruz. Doğuma yakın bir süreçte bebeğin dışkısı akciğerlerini doldurmuş. Bundan dolayı solunum yetmezliği meydana geldi ve bebek hayatını kaybetti” açıklamasını yaptı.
Üzgün olduklarını belirten Uzunboy, ”Bebeğin yaşaması adına her şey yapıldı. Aile adına üzgünüz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir