Çiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enis Behiç Yaşlı, “Kanser yükünün hızlı artışı dünya çapında halk sağlığı ve sağlık sistemleri için bir kriz teşkil etmektedir. “dedi.
kanser  Vücuttaki dokulardan birine ait bir veya birkaç hücrenin normal özelliklerinin dışında bir değişim göstermesi ve kontrolsüz çoğalması ile meydana gelen kanserin, çağın en önemli hastalıklar arasında yer aldığını belirten Çiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enis Behiç Yaşlı, “Hücrelerimiz, canlıların yapı taşıdır. Yapıları ve işlevleri birbirine benzeyen hücreler bir araya gelerek dokuları, dokular birleşerek organları ve sistemleri oluştururlar. Hücrenin ana özelliği bölünüp çoğalmasıdır. Bölünüp çoğalan hücreler vücuttan atılır. Kanser, hücrenin olağandışı bölünüp çoğalmasıdır. Kanserli hastalarda hücre, canlının zararına çoğalır.
Organların işlevlerini yapmalarını engeller. Halk sağlığı yönünden kanserin önemi hastalığın öldürücü olması ve sık görülmesidir. Bu açıdan bakıldığında kanser hastalığı dünyanın en önemli Sağlık sorunudur.”dedi.
Akciğer Kanserinde ölüm oranının en fazla olan kanserlerden biri olduğunu ifade eden Yaşlı, “Akciğer kanseri, Sigara içenlerde daha sık görülür. Sindirim Sistemi Kanseri Mide ve Kalın bağırsak kanseri önemli organ kanserleridir. Meme Kanseri ise Elle tanımı yapılabildiğinden tedavi ve iyileşme oranı en çok olan kanser türüdür”
dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir