Halk ozanı Neşet Ertaş, Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği programla anıldı.
Kırşehirli Dernekler Federasyonu ve Yenimahalle Belediyesi’nin Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği etkinliğe, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) ile İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Onursal Başkanı Mehmet Akyürek, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmasına Yenimahalle’de yapılan kültür merkezine şair Nazım Hikmet’in ve merkezin yanındaki parka Neşet Ertaş’ın adını vermekten duyduğu mutluluğu dile getirerek başlayan Başkan Yaşar, halkın gönlünde taht kurmuş, derin izler bırakmış iki insanı yan yana getirerek ölümsüzleştirdiklerini söyledi. Yaşar, Neşet Ertaş’ın sağlığında ona verilen değeri gösterme şansı yakaladıklarını belirterek, “Şimdi, devlet sanatçılığı unvanını ‘Ben devletin değil halkın sanatçısı olmak isterim’ sözleriyle reddetmiş Neşet ustanın parkında yaz kış çok değer verdiği halkı dinleniyor, çocuklar oyun parkında oynuyor” dedi.
Neşet Ertaş’ın herkesin duygularına tercüman olmayı başarabilen bir gönül adamı olduğunu ifade eden Yaşar, şunları kaydetti:
“O, bağlama ile özdeşmiş ve adeta bu dünyaya türkü söylemek için gelmiş gerçek bir türkü ustasıdır. Sayısını kendisinin dahi hatırlamadığı bozlak ve türkülerde imzası bulunan yüreği Anadolu kokan, tezenesinden duygu fışkıran gönül adamı ustayı kaybetmemizin üzerinden çok zaman geçmedi. Ancak ustanın derin manalar içeren türküleri yadigar kaldı. Anadolu insanı kimdir anlat deseler Neşet Ertaş’tan bir türkü dinletirsiniz. Bir insan toprağı ile ancak bu kadar özdeş olabilir. Toprağına ve insanının duygularına, sevdalarına, acılarına bu kadar tercüman olabilir.”
Gecede konuşan Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar ise, Neşet Ertaş’ın sazıyla, sözüyle ve yorumuyla anılmasının yanı sıra kişiliğiyle de örnek alınması gereken bir insan olduğunu belirterek, Ertaş’ın yaşam standardını hiç değiştirmediğini anlattı.
Konuşmaların ardından yapılan söyleşide Muharrem Sarıkaya ve Bayram Bilge Tokel ile birlikte konuşma yapan Can Dündar, Neşet Ertaş’la yaptığı belgesel çalışmasının bilinmeyenlerini paylaştı. Ertaş’ın hassas bir kişiliği olduğunu anlatan Dündar, “Ne yazık ki bizler böyle büyük değerlerimizi kaybettikten sonra hatırlıyoruz. Ben sağlığında büyük usta ile belgesel hazırlama onuruna kavuştum. Burada aynı onuru yaşayan bir de Yenimahalle Belediyesi var. Büyük ustaya sağlığında bu anlamlı merkezin parkına ismini vererek ne kadar değerli olduğunu gösterdiler” diyerek Yaşar’a teşekkür etti.
Kırşehir Ustalar Topluluğu’nun verdiği konserle devam eden gecede emeği geçenlere Neşet Ertaş’ın Neşet Ertaş Parkı’ndaki heykelinin minyatürü hediye edildi. Gece, seslendirilen türkülerle sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir